Німеччина запустила ініціативу щодо пошуку систем ППО для України – Tagesschau | новини України

Німеччина запустила ініціативу щодо пошуку систем ППО для України – Tagesschau
ЗРК Patriot (Фото: Міноборони Польщі)

Уряд Німеччини виступив з новою ініціативою щодо надання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони. Про це повідомило видання Tagesschau з посиланням на речників Міністерства закордонних справ країни та німецького Міністерства оборони.

У матеріалі йдеться про те, що для пошуку систем ППО для України глава МЗС Німеччини Анналена Бербок та міністр оборони країни Борис Пісторіус ведуть переговори з партнерами.

Представник МЗС повідомив, що офіційні особи звернулися до партнерів НАТО і Європейського Союзу, а також до третіх країн. Інші деталі ініціативи він не розкрив.

  • 27 березня Кулеба заявив, що системами Patriot володіє низка держав світу, і ці комплекси можуть і мають бути передані Україні в найкоротші терміни, а також закликав партнерів набути відповідної політичної волі.
  • 28 березня Зеленський повідомив, що США не передавали Україні системи протиповітряної оборони Patriot – це робили інші країни. За його словами, п'ять-сім одиниць цієї системи могли б “розблокувати” небо для індустрії, шкіл та українських військових.
  • 10 квітня Боррель заявив, що армії країн ЄС мають 100 батарей Patriot, але не можуть надати сім із них Україні.
  • 13 квітня Зеленський повідомив, що Німеччина поставить Україні додаткову систему Patriot та ракети до існуючих систем ППО.

Читайте також: Боррель заявив, що “стукає у двері” країн Євросоюзу для пошуку систем ППО для України

Previous post Терехов: Харків може стати “другим Алеппо” без допомоги США
Next post В ОП повідомили, що хочуть залучити бізнес до проєкту «Партнери оборони» для допомоги ЗСУ