Байден обіцяє “негайно” підписати запропонований Джонсоном пакет допомоги Україні | новини України

Спікер Палати представників Джонсон 17 квітня вніс окремі законопроекти щодо допомоги союзникам Штатів, у тому числі й Україні

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Президент США Джо Байден обіцяє “негайно” підписати закон про допомогу Україні та Ізраїлю, як тільки проект схвалять американські законодавці. Відповідну заяву опубліковано на сайті Білого дому.

“Я рішуче підтримую цей пакет, щоб надати важливу підтримку Ізраїлю та Україні, надати вкрай необхідну гуманітарну допомогу палестинцям у Газі та зміцнити безпеку та стабільність в Індійсько-Тихоокеанському регіоні”, – сказано у тексті заяви.

Байден наголосив, що Ізраїль стикається з безпрецедентними нападами з боку Ірану, а Україна – з продовженням бомбардувань з боку Росії, що різко посилилися за останній місяць.

“Палата повинна прийняти пакет цього тижня, і Сенат повинен швидко слідувати. Я негайно підпишу цей закон, щоб відправити світові послання: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи Росії досягти успіху”, – заявив американський лідер.

  • 17 квітня Джонсон повідомив, що Палата представників голосуватиме за законопроект про допомогу для України 20 квітня.
  • Пізніше з'явився повний текст законопроекту: передбачено надання Україні допомоги понад $60 млрд, частину допомоги буде надано у вигляді позики. Також у документі йдеться про можливість надання далекобійних ракет ATACMS.

Читайте також: Зеленський про допомогу від США у кредит: Вже не має значення, нам потрібно вижити

Previous post Втрати Росії: BBC ідентифікувала 50 000 убитих окупантів
Next post Новий закон про мобілізацію – у кого вже у травні можуть вилучити авто на потреби армії