Сили оборони отримають 2000 коштів РЕБ ближньої дії новини України

Як зазначив Михайло Федоров, дані РЕБ створені українськими розробниками

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Сили оборони отримають 2000 коштів РЕБ ближньої дії
Кошти РЕБ (Фото: Telegram Михайла Федорова)

Сили оборони отримають 2000 одиниць засобів радіоелектронної боротьби ближньої дії українських розробників. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами міністра, депутати від партії Слуга народу заощадили 180 млн грн щорічного державного фінансування та направили їх на закупівлю РЕБів.

Федоров розповів, що вони захищають військових та їхні позиції, бронетехніку та автомобілі для евакуації. Такі РЕБи здатні глушити російські FPV-дрони, дрони-скидачі та дрони-розвідники.

“Це десятки тисяч збережених життів та одиниць техніки”, – наголосив Федоров.

Також міністр повідомив, що до повномасштабної війни в Україні не було жодної розробки РЕБів ближньої дії. Наразі, за його словами, є десятки технологічних рішень, які держава може купувати для фронту.

Федоров підкреслив, що більшу частину закуплених РЕБів Генеральний штаб Збройних Сил України вже розподілив та передав військовим на найгарячіші ділянки фронту.

“Далі будемо контрактувати нові партії. Наше стратегічне завдання — щоб кожен підрозділ та кожна одиниця техніки, яка потребує захисту РЕБ, його отримала”, – заявив він.

  • 14 березня Зеленський анонсував більше зброї вітчизняного виробництва, у тому числі засобів радіоелектронної боротьби, дронів та снарядів.
  • 12 квітня Шмигаль заявив, що Україна придбає РЕБ для захисту об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Сирський: Шанс на перемогу отримає той, хто досягне відриву в дронах і РЕБ від ворога

Previous post Допомога Україні від США — Байден прокоментував законопроєкт Джонсона
Next post В Україні виготовлятимуть компоненти малих модульних реакторів – “Енергоатом”