Вісім головних новин України та світу на 21:00 17 квітня | новини України

Нові атаки дронів ГУР на об'єкти в Росії, в США голосуватимуть за допомогу Україні 20 квітня, ракетні удари РФ по Чернігову та інші новини

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Вісім головних новин України та світу на 21:00 17 квітня
Чернігів, 17 квітня (Фото: LIGA.net/Валентина Поліщук)

1. Росія тричі вдарила ракетами по Чернігову. LIGA.net публікує кадри та оповідання очевидців – фото. У середу вранці, 17 квітня, Росія тричі вдарила по Чернігову ракетами: кількість жертв внаслідок ракетного удару сягає понад 60, 17 людей загинули (докладніше).

2. Голосування за допомогу у Конгресі США відбудеться 20 квітня. У суботу, 20 квітня, Палата представників голосуватиме за законопроекти про іноземну допомогу, включаючи фінансування для України. Про це йдеться у заяві спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона (докладніше).

3. З'явився текст законопроекту про допомогу США Україні: що у ньому. Документом передбачено надання Україні допомоги понад $60 млрд. З них $23 млрд передбачено на поповнення арсеналів США (докладніше).

4. Столтенберг оголосив про засідання Ради Україна – НАТО за участю Зеленської. У п'ятницю, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна – НАТО за участю президента Володимира Зеленського. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг (докладніше).

5. Закон про мобілізацію опубліковано. Він набуде чинності з 18 травня. Закон про мобілізацію набуде чинності з 18 травня – через місяць із дня, наступного за днем ​​його опублікування. Про це повідомили у офіційному парламентському виданні Голос України (докладніше).

6. Парламент Грузії підтримав законопроект про “іноагенти” у першому читанні. Парламент Грузії на засіданні 17 квітня затвердив у першому читанні законопроект про “іноагенти”. Проти не голосував “ніхто” (детальніше).

7. ГУР атакувало завод у Татарстані: там виробляють літаки Ту-22М та Ту-160М – джерело. Головне управління розвідки Міністерства оборони 17 квітня атакувало безпілотниками авіаційний завод у Татарстані. Про це повідомив співрозмовник ЛІГА.net у правоохоронному органі (докладніше).

8. Дрони ГУР атакували загоризонтний радіолокатор у Російській Мордовії – джерело. Головне управління розвідки Міністерства оборони атакувало безпілотниками російську загоризонтну станцію радіолокації “Контейнер” (докладніше).

Читайте також головний текст дня:

Шоколадний голод. Чому ціни на какао зростають і як трансформується ринок

Previous post УПЦ МП: протоієрею Данилевичу суд призначив особисте забов’язання – новини LB.ua
Next post На виборах у Хорватії владні консерватори перемагають, але не здобувають необхідної більшості – екзит-пол