Сирський поговорив з топ-генералом Каволі про ППО, артилерію та снаряди для України | новини України

Головком провів телефонну розмову з Крістофером Каволі про потреби ЗСУ

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Сирський поговорив з топ-генералом Каволі про ППО, артилерію та снаряди для України
Олександр Сирський (Фото: Міноборони України)

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів телефонну розмову з верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Крістофером Каволі. Вони обговорили нагальні потреби української армії.

“Поінформував про розвиток подій на фронті та нагальні потреби України, зокрема у сучасних засобах ППО, артилерії та боєприпасах, а також важку бронетехніку”, – написав Сирський.

Топ-військові обговорили посилення військово-технічного співробітництва зі США та іншими союзниками, зміцнення українських засобів протиповітряної оборони, поповнення боєприпасів. Обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою.

“Дякував США та партнерам з НАТО за підтримку України, особливо у сферах, які сьогодні найбільше впливають на посилення обороноздатності України”, – резюмував главка ВСУ.

  • 29 березня 2024 року Сирський заявив, що на певних ділянках фронту українським захисникам вдалося вирівняти ситуацію щодо артилерії, хоча ще кілька днів тому перевага росіян за випущеними боєприпасами становила шість до одного.
  • 10 квітня Каволі заявив, що зараз Росія випускає п'ять артилерійських снарядів на кожен один, випущений українськими силами.

Читайте також: “Питання не місяців, а днів”. Європейські союзники погодились посилити допомогу Україні

Previous post Атака на Бєлгород 18.04.2024 – в місті гриміли вибухи, є постраждалі
Next post Можливість конфіскації активів Росії і $60,8 млрд Україні: Маркарова роз’яснила законопроєкти про допомогу