Спікер Палати Джонсон назвав допомогу Україні критично важливою новини України

Майк Джонсон заявив, що “потрібно робити правильно” і зараз “не час грати з цим у політику”

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Спікер Палати Джонсон: Надання летальної допомоги Україні зараз критично важливе
Майк Джонсон (Фото: ЕРА/WILL OLIVER)

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон в ефірі американського телеканалу C-SPAN заявив, що вважає допомогу Україні “критично важливою”.

“Те, що ми робимо зараз, я вважаю правильним. Зараз критичний час, і я вважаю, що надання Україні летальної допомоги є критично важливим”, – сказав він.

Джонсон додав, що “потрібно чинити правильно” і зараз “не час грати з цим у політику”.

@cspanofficial Спікер Майк Джонсон (R-LA), з його роботою на лінії, пообіцяв у середу рухатися до свого плану прийняти низку іноземних законопроектів незважаючи на заперечення членів його конференції. На цьому етапі він оприлюднив текстові окремі законопроекти, які значною мірою відображають прийнятий Сенатом двопартійний додатковий документ про національну безпеку, який передбачає надання допомоги союзникам США на мільярди доларів. Пакет включає 61 мільярд доларів для України, 26,4 мільярда доларів для Ізраїлю та 8 мільярдів доларів для збільшення присутності США в Індо-Тихоокеанському регіоні. Він також включає 9 мільярдів доларів гуманітарної допомоги для Гази, Західного берега, України та інших місць, які цього потребують. Частина допомоги буде надаватися як кредит. Його рішення винести рахунки про допомогу викликало обурення на конференції республіканців і майже гарантує, що спікер зіткнеться з проханням позбавити його молотка. «Моя філософія полягає в тому, що ти робиш правильні речі і дозволяєш тріщинам падати куди заманеться. Якби я діяв через страх перед проханням про звільнення, я б ніколи не зміг виконувати свою роботу», — сказав спікер журналістам. «Я міг би прийняти егоїстичне рішення і зробити щось інше, але я роблю тут те, що вважаю правильним. Я вважаю, що надання летальної допомоги Україні зараз є критично важливим». Демократи Палати представників дали зрозуміти, що вони захищатимуть спікера, якщо він зіткнеться з проханням про відставку, а лідер меншості Хакім Джеффріс (D-NY) сказав, що хоче переглянути законодавство та зустрітися зі своєю фракцією, перш ніж прийняти рішення. «Після того, як ми приймемо рішення по суті, тоді ми зможемо говорити про процес і про те, що може бути попереду. Але ми не хочемо ставити віз перед конем», — сказав лідер демократів. репортери. #speakerofthehouse #mikejohnson #cspan ♬ оригінальний звук – C-SPAN

17 квітня республіканець та критик допомоги Україні Томас Массі закликав Джонсона дозволити Республіканській партії обрати нового спікера, а потім піти у відставку. Раніше з такою пропозицією виступила Марджорі Тейлор Грін – прихильниця 45 президента США Дональда Трампа.

У свою чергу, демократи вже протягом місяця обіцяють урятувати спікера від звільнення, якщо той візьме допомогу Україні.

  • 15 квітня 2024 року сенатор Шумер заявив, що лідери Конгресу досягли згоди про допомогу Ізраїлю та Україні.
  • 17 квітня Джонсон повідомив, що Палата представників голосуватиме за законопроект про допомогу для України 20 квітня.
  • Того ж дня з'явився текст законопроекту щодо допомоги США Україні. ЛІГА.net публікувала основне.

Читайте також: Пентагон – Палаті представників: Україна стикається із жахливими умовами на полі бою

Previous post ​Бійці РДК розповіли про рейд в Білгородську область і сепаратизм у Калінінграді
Next post GMC TurboMax визнано найнадійнішим у світі – ним оснащені лише 4 моделі концерну