Німеччина пообіцяла Україні ще одну систему IRIS-T. Прибуде за кілька тижнів | новини України

Про це під час візиту до Києва 18 квітня заявив виконавчий директор німецької оборонної компанії Diehl Defence Гельмут Раух

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Німеччина пообіцяла Україні ще одну систему IRIS-T.  Прибуде за кілька тижнів
IRIS-T (Фото: Генштаб ЗСУ)

Віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек та виконавчий директор оборонної компанії Diehl Defence Гельмут Раух 18 квітня прибули з візитом до Києва, під час якого останній анонсував постачання Україні додаткової системи протиповітряної оборони IRIS-T, повідомляє німецький таблоїд Bild.

Він повідомив, що його візит – знак того, що Німеччина має і надаватиме тривалу підтримку Україні.

“Навіть на третьому році жорстокої та незаконної російської загарбницької війни Німеччина твердо стоїть на боці України”, – сказав він на вокзалі у Києві.

Відомо, що у Хабека заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, віце-прем'єром та міністеркою економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком.

У свою чергу, Раух анонсував передачу Україні додаткової системи IRIS-T.

“Три наші системи вже знаходяться в Україні, і ще більше буде поставлено цього року. Наступна – лише за кілька тижнів”, – сказав він.

  • 6 квітня 2024 року Зеленський заявив, що Україні потрібно 25 систем протиповітряної оборони Patriot по шість-вісім батарей у кожній, щоб повністю закрити небо.
  • 10 квітня Боррель зазначив, що європейські армії мають близько 100 батарей Patriot, але “все ще не можуть” надати сімох, які відчайдушно просить Україна. Глава МЗС Німеччини Бербок стверджувала, що запаси систем Patriot у її країні нібито вичерпані.

Читайте також: Не лише Patriot. Зеленський та Шольц домовляються про додаткову систему IRIS-T

Previous post ???? Колишньому українському музиканту, який публічно підтримав російське вторгне…
Next post Ціни на бензин на українських АЗС можуть вирости до 60 гривень за літр лише за 2 причин