“Слуга” Грищук: Положення про демобілізацію все одно прибрали – якщо не Рада, то Генштаб | новини України

На думку парламентаря, правильну форму демобілізації військових буде знайдено в майбутньому

Влада Дубік Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

Юрій Смирнов Юрій Смирнов

спеціальний кореспондент LIGA.net

"Слуга" Грищук: Положення про демобілізацію все одно прибрали – якщо не Рада, то Генштаб
Роман Грищук (Фото: Пресс-служба Слуги народа)

Рішення прибрати положення про демобілізацію з нового законопроекту було ухвалено Генеральним штабом Збройних Сил України, якби це не зробила Верховна Рада. Про це заявив народний депутат від Слуги народу Роман Грищук в інтерв'ю УНІАН. ЛІГА.net.

На думку нардепа, вилучення норми про демобілізацію із законопроекту було “великою помилкою” через те, що спочатку людям дали надію, а потім забрали її.

Водночас, за його словами, це рішення згодом, у березні 2025 року, ухвалив би Генштаб.

“Ми цю помилку могли б продовжити, якби на цьому етапі також прийняли [норму], тому що знову мали б надію і минув би час. А тоді довелося б Генштабу ухвалювати те рішення, яке зараз ухвалила Верховна Рада”, – сказав Грищук.

Народний обранець зазначив, що знайти формулу для демобілізації військових потрібно. Він наголосив, що вірить у те, що правильні напрацювання будуть у майбутньому.

Нардеп розповів, що працюючи над законопроектом, він був відповідальним за освітню частину, в якій, зокрема, вирішували питання, пов'язані зі зловживанням вищої освіти для відстрочення мобілізації.

“Через кілька ітерацій ми вийшли на формулу, яка виглядає досить справедливою: якщо ти вперше отримуєш відповідний ступінь освіти, незважаючи на вік, ти маєш [отсрочку от мобилизации], Тільки другий – ні. Я думаю, що щодо демобілізації так само ще раз буде якась правильна формула”, – додав Грищук.

  • 9 квітня парламентарі прибрали положення, що регулювали питання демобілізації щодо мобілізаційного законопроекту.
  • 10 квітня у Міноборони сказали, що парламентський комітет з питань нацбезпеки та оборони рекомендував розробити новий законопроект про демобілізацію протягом восьми місяців.
  • 11 квітня Верховна Рада ухвалила постанову, яка зобов'язує Кабмін ухвалити рішення про розроблення та внесення на розгляд законопроекту про механізми ротації та демобілізації військових.

Читайте також: Демобілізація. Можна знайти рішення, щоб замінити хоча б частину людей – офіцер Селезньов

Previous post ???? Викрито водія школи з Харківщини, який під час захоплення селища возив окупант…
Next post Протести в Польщі – поляки атакують українські автомобілі