Україна може зазнати поразки до кінця 2024 року без допомоги США – глава ЦРУ

Україна може зазнати поразки до кінця 2024 року без військової допомоги США. Про це директор американського Центрального розвідувального управління Вільям Бернс попередив членів Конгресу США передає газета Politico.

З прогнозом розвитку ситуації в Україні глава ЦРУ виступив на заході у Центрі імені президента Джорджа Буша-молодшого.

Є цілком реальний ризик того, що українці можуть зазнати поразки на полі бою до кінця 2024 року, або принаймні того, що путін виявиться в змозі, по суті, диктувати умови політичного врегулювання.

За словами Бернса, Україна “зараз переживає складний момент на полі бою”, оскільки у неї закінчуються боєприпаси, а у США – час, щоб їй допомогти.

З поштовхом, який надасть військова допомога, як практично, так і психологічно, українці цілком здатні протриматися до [кінця] 2024 року та подолати зарозумілу думку Путіна про те, що час на його боці.

Директор ЦРУ розповів, що під час останнього візиту до України, який відбувся місяць тому, йому довелося поспілкуватися з одним із старших офіцерів ЗСУ. Український військовий пояснив, що їм довелося відступити з одного населеного пункту через відсутність боєприпасів.

І я переживаю, що без допомоги США буде ще багато таких населених пунктів, які ЗСУ доведеться залишити.

17 квітня спікер Палати представників Джонсон повідомив, що голосування за законопроєкт про допомогу України відбудеться 20 квітня. Документ передбачає надання Україні допомоги на суму понад $60 млрд.

Previous post Чернігів у жалобі: як ліквідовували наслідки атаки рф
Next post На процесі в справі проти Трампа в Нью-Йорку обрали 12 присяжних