Слуга народу заявив, що виборів в Україні під час війни не буде новини України

“Хочеться чи ні, ми маємо працювати, доки не закінчиться військовий стан”, – заявив LIGA.net Роман Грищук

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Юрій Смирнов Юрій Смирнов

спеціальний кореспондент LIGA.net

"Слуга" Грищук: Парламентські вибори потрібні, але під час війни їх не буде
Роман Грищук (Фото: Facebook нардепа)

Парламентські вибори потрібні, проте під час війни їх не проводитимуть – відповідної дискусії ні в Україні, ні на Заході вже немає. Про це в інтерв'ю ЛІГА.net у YouTube заявив народний депутат від Слуги народу Роман Грищук.

“Сподіваюся, що якнайшвидше будуть вибори, тому що вибори – це означає закінчення військового стану, настане час, коли їх можна буде адекватно провести. Дискусія про те, щоб проводити вибори під час військового стану, я думаю, завершена. І всередині українського суспільства, і політичного, і наші партнери, я так гадаю, теж це зрозуміли”, – сказав він.

Грищук заявив, що розуміє – парламент має оновлюватись. Водночас, за словами нардепа, Верховна Рада – це інституція, яка на час війни закріплена законом.

“Хочеться чи ні, ми повинні працювати, поки не закінчиться військовий стан. Якщо є якісь власні мотиви, побоювання чи ще щось, треба пам'ятати, що ми давали присягу і маємо доопрацьовувати свій час у парламенті, брати на себе непопулярні рішення “, – Заявив народний обранець.

  • У листопаді 2023 року Центральна виборча комісія заявила, що не отримувала “ніякої інформації” про можливу підготовку до президентських виборів у березні 2024 року.
  • 19 січня 2024 року речник парламенту Стефанчук заявив, що всі гілки української влади ухвалили рішення, що виборів під час війни в країні не буде.

Читайте також: Збільшився відсоток українців, котрі підтримують вибори під час війни – опитування

Previous post Столична влада визначилася із датою останнього дзвоника у школах
Next post Ізраїль атакував Іран у відповідь – що відомо про бойові дії, які міста під ударом