США знали про плани Ізраїлю вдарити по Ірану заздалегідь, проте їх не схвалили – CNN | новини України

Співрозмовник заявив, що такі дії Ізраїлю є “потенційно небезпечною ескалацією” конфлікту на Близькому Сході.

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

США знали про плани Ізраїлю вдарити по Ірану заздалегідь, однак не схвалили їх – CNN
Залізний купол. Ілюстративне зображення (Фото: EPA)

США наперед знали про плани Ізраїлю завдати ударів по об'єктах Ірану 19 квітня, проте не схвалили їх. Про це повідомило видання CNN із посиланням на американського чиновника.

Інший американський чиновник, з яким видання розмовляло на умовах анонімності, також заявив, що такі дії Ізраїлю є “потенційно небезпечною ескалацією” конфлікту на Близькому Сході, який “швидко розростається” і досі намагалися применшити іранські чиновники.

Раніше 19 квітня агентство Reuters з посиланням на високопосадовця з Ірану заявило, що Іран не планує “негайно завдавати удару у відповідь” після ізраїльської атаки.

У коментарі для ЛІГА.net розповів ізраїльський політик, віце-спікер Кнесету Євген Сова заявив, що Іран довів, що є загрозою стабільності на Близькому Сході, та сформував проти себе регіональну коаліцію, яка довела ефективність в оборонних діях.

  • Пізно увечері 13 квітня 2024 року прес-служба ЦАХАЛ повідомилащо Іран запустив зі своєї території безпілотники у бік Ізраїлю
  • Американський президент Джо Байден публічно заявивщо війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети, запущені Іраном.
  • Міністерство закордонних справ засуджений масовану атаку Ірану на Ізраїль, закликавши не допустити масштабнішого регіонального конфлікту.
  • 15 квітня американські сили Близькому Сході заявилищо під час масованої повітряної атаки Ірану по території Ізраїлю перехопили “щонайменше” шість балістичних ракет та понад 80 ударних безпілотників.

Читайте також: Україна – не Ізраїль, Росія – не Іран. Чому США та союзники не збивають ракети в нашому небі

Previous post ???? Завдяки співпраці СБУ та керівництва стратегічного підприємства на Харківщин…
Next post Роман Яремчук має повернутися на поле після травми вже 5 травня, коли Валенсія зіграє з Алавесом