“Зброя знищення авіаносців”. Філатов розповів, якою ракетою РФ ударила по будинку | новини України

"Зброя для знищення авіаносців".  Філатов розповів, якою ракетою РФ ударила по будинку
Наслідки удару (Фото: Telegram-канал Сергія Лисака)

Вранці 19 квітня окупанти вдарили по багатоквартирному будинку на пл. Вокзальною у Дніпрі ракетою X-22, призначеною для знищення авіаносців. Про це повідомив голова міста Борис Філатов.

За словами мера Дніпра, кількість жертв у результаті удару може зрости. 20 квітня у місті оголошено жалобу за загиблими.

“Вироди знову били по житловому будинку ракетою Х-22. Зброєю, призначеною для знищення авіаносців. Ця ракета має інерційну систему наведення і вибирає у відкритому океані великий об'єкт. Коли йде ескадра бойових кораблів, то вона шукає найбільшу мету, тобто авіаносець”, – зазначив Філатов.

Він заявив, що використовувати такі ракети для обстрілів міст та житлової забудови – це свідомий військовий злочин.

Мер Дніпра зазначив, що таку ж ракету окупанти використали для удару по дому на Перемозі, а також для атаки на торговий центр “Амстор” у Кременчуці.

“Буквальне диво, що кількість жертв не вимірюється десятками, як коли вони вбили в Дніпрі 46 людей, а порівняно невелика. Але за кожного вбитого та скаліченого Росією буде справедлива помста”, – наголосив Філатов.

За даними голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, станом на 14.23 кількість постраждалих зросла до 24 осіб.

Він повідомив, що у найбільш пошкодженому будинку продовжуються аварійні роботи. Також пошкоджено ще п'ять багатоповерхівок та два приватні будинки, три навчальні заклади, сім адміністративних та офісних будівель, ринок, магазини, торгові павільйони, готель, СТО. А ще майже 50 автомобілів.

  • 19 квітня окупанти завдали ракетного удару по Дніпру. Внаслідок атаки виникла пожежа у п'ятиповерхівці.
  • Глава Дніпропетровської ОВ Лисак повідомив, що в результаті російської атаки по місту загинули двоє людей. Ще 15 цивільних зазнали поранень.

Читайте також: “Зброя для знищення авіаносців”. Філатов розповів, якою ракетою РФ ударила по будинку

Previous post ???? На Харківщині знешкоджено ворожу агентурну мережу, яка планувала передати вор…
Next post Штраф за проїзд на жовтий сигнал в Україні складає 510 гривень