Шість головних новин України та світу на 21:00 19 квітня | новини України

Головні новини України та світу на вечір 19 квітня

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Шість головних новин України та світу на 21:00 19 квітня
Конгрес США (Фото: ЕРА, Michael Reynolds)

1. Бомбардувальник Ту-22М3 та ще 29 цілей: Повітряні сили поділилися нічними втратами Росії. У ніч на 19 квітня Повітряні сили знищили 15 ракет, 14 безпілотників та далекий бомбардувальник Ту-22М3 (докладніше).

2. Ранковий удар по Дніпру: 35 людей постраждали, семеро загинули – фото наслідків. У Дніпрі, внаслідок російського ракетного удару, кількість постраждалих зросла до 35 осіб, у Синельниківському районі вже семеро постраждалих (докладніше).

3. Комбриг “Азова” Прокопенко просить США скасувати заборону на передачу зброї його бійцям. Командир бригади Національної гвардії “Азов” полковник Денис “Редіс” Прокопенко в колонці для Української правди заявив, що “азовці” досі не отримують військової допомоги від США через заборону, запроваджену американськими законодавцями у 2017 році (докладніше).

4. США зробили крок до ухвалення пакету допомоги Україні: деталі. 19 квітня Палата представників ухвалила на процедурному голосуванні законопроект про надання допомоги Україні (докладніше).

5. Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та артилерійські снаряди для України. Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на посилення протиповітряної оборони України та передачу їй артилерійських боєприпасів (докладніше).

6. Столтенберг анонсував, що країни НАТО нададуть Україні більше систем ППО. Члени НАТО домовилися надати Україні більше систем протиповітряної оборони для захисту держави, заявив генсек НАТО Столтенберг.

Читайте також

“У страшному сні не припускали”. Україна збила стратегічний Ту-22М3 Це – не єдиний сюрприз

“Мрія Путіна”. Два сценарії: як країни Балтії готуються до нападу Росії – Financial Times

У Києві попрощалися з громадським діячем та воїном 59 бригади Павлом Петриченком – фото LIGA.net

Previous post Обстріли: армія РФ била по Нікопольщині артилерією і дронами – новини LB.ua
Next post З новим пакетом допомоги США Україна могла б перехопити ініціативу на фронті – Костенко