Країни НАТО домовились передати Україні більше систем ППО – Столтенберг

Члени НАТО домовились передати Україні більше систем протиповітряної оборони для захисту від російських ракет. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг за підсумками засідання Ради НАТО – Україна.

Союзники домовилися активізувати дії та надати додаткову військову підтримку, включаючи протиповітряну оборону…

У НАТО визначили наявні ресурси, і є системи, які можна передати Україні. Тому найближчим часом я очікую на оголошення стосовно ППО від союзників.

За словами генсека НАТО, у союзників є системи ППО, включаючи Patriot, які можна було б передати Україні, не ставлячи при цьому під загрозу власну безпеку.

Читайте також

Дешевше купити для України ще один Patriot, ніж відновлювати зруйновані електростанції – Боррель

Столтенберг не повідомив кількість майбутньої допомоги, яку планують передати Києву. За його словами, на сьогодні партнери з НАТО вже надали “безпрецедентний” рівень військової підтримки Україні – зокрема, передові системи протиповітряної оборони, включаючи Patriot, NASAMS, SAMP-T та IRIS-T, які допомагають захищати українські міста, армію та критичну інфраструктуру.

Напередодні, 18 квітня, Єнс Столтенберг заявив, що країни НАТО зосереджені на збільшенні поставок Україні систем ППО. Зокрема, члени альянсу працюють над відправкою зенітних ракетних комплексів Patriot, про що просила українська влада.

Американська компанія Raytheon, яка виробляє зенітно-ракетні комплекси Patriot, пообіцяла що до кінця 2024 року Україна отримає п’ять додаткових систем Patriot.

Як працює ЗРК Patriot

Нагадаємо, що після ракетного удару, який зруйнував Трипільську ТЕС, Німеччина терміново передала Україні Patriot.

Previous post ???? #ЦПД_інформує: ⚡️Центр за підтримки Консультативної місії ЄС в Україні провів п…
Next post Чоловік підпалив себе біля будівлі суду Нью-Йорка під час розгляду справи Трампа