Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та артилерійські снаряди для України | новини України

Глава Міноборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Україна терміново потребує цієї допомоги, інакше ситуація може стати “критичною”

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та артилерійські снаряди для України
Фото: Міноборони Нідерландів

Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на посилення протиповітряної оборони України та передачу їй артилерійських боєприпасів. Про це на засіданні Ради Україна-НАТО заявила міністр оборони країни Кайса Оллонгрен, йдеться у повідомленні відомства.

“Кошти, які зараз надають Нідерланди, вже знаходяться на європейському континенті і будуть доставлені до України якнайшвидше. Зараз усі мають зробити все можливе, щоб підтримати Україну”, – сказала глава Міноборони країни-союзниці.

За словами Оллонгрен, Україна гостро потребує систем ППО та артилерійських снарядів, інакше ситуація ризикує перетворитися на “критичну”.

В оборонному відомстві Нідерландів зазначають, що 150 млн євро з пакету допомоги виділять на підтримку німецької ініціативи щодо пошуку систем протиповітряної оборони для України. 60 млн. євро країна направить на закупівлю коштів ППО ближнього радіусу дії, які можуть бути використані, зокрема, для протидії дронам.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав західним союзникам основні потреби України: системи ППО, артилерійські снаряди, авіація.

  • 1 березня 2024 року Зеленський та прем'єр Нідерландів Рютте підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки.
  • У той же день уряд Нідерландів виділив новий пакет військової допомоги для України, до якого увійшли боєприпаси та плавзасоби.
  • 20 березня нідерландське Міністерство оборони заявило про передачу Україні нового пакету військової допомоги на 350 млн євро, до якого увійшли ракети для винищувачів та сучасні безпілотники.
  • 15 квітня уряд Нідерландів повідомив, що виділить додаткові 4,4 млрд євро на військову та гуманітарну підтримку України на 2024-2026 роки.

Читайте також: Прем'єр Нідерландів запропонував викупити Patriot у країн, які не хочуть передавати їх Україні

Previous post Прогноз Таро на 20 квітня 2024 – що віщують карти кожному знаку Зодіаку — Астрологія
Next post США запровадили санкції проти постачальників, «які сприяють розповсюдженню балістичних ракет»