Ізраїль просить США виділити більше озброєння – Bloomberg | новини України

Увечері 13 квітня Іран безпілотниками, крилатими та балістичними ракетами став атакувати Ізраїль.

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Ізраїль просить США виділити більше озброєння – Bloomberg
Президент США Джо Байден зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху в Ізраїлі (Фото: EPA)

Ізраїль попросив США виділити більше озброєння в умовах загострення ситуації на Близькому Сході. Американський Конгрес голосуватиме за допомогу Ізраїлю 20 квітня. Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на співрозмовників.

За даними видання, Ізраїль просить Вашингтон виділити більше танкових снарядів та військового транспорту. Держава сподівається поповнити свої запаси на тлі війни в Газі та напруженості з Іраном.

Раніше видання The Wall Street Journalпосилаючись на американських чиновників, повідомляло, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість надання зброї Ізраїлю на суму понад мільярд доларів, що стане найдорожчою за вартістю допомогою з початку операції ЦАХАЛу в Секторі Газа та першої з початку ескалації з Іраном.

  • У США кілька місяців обговорюються запит адміністрації на надання понад $100 млрд. на допомогу Ізраїлю та Україні, а також протидії Китаю та Росії. 17 квітня спікер Палати представників Майк Джонсон представив окремі законопроекти щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та національної безпеки.
  • Голосування щодо них очікується у суботу, 20 квітня. Байден заявив, що підпише подані законопроекти, якщо їх схвалить американський законодавчий орган.
Previous post Яке сьогодні свято 20 квітня 2024 — що не можна робити у Феодорів день, традиції
Next post Атака безпілотників у Росії 20.04.2024 — де були вибухи, чи є загиблі, наслідки