“Весела нічка” в Росії: дрони Сил оборони атакували енергоінфраструктуру – джерело | новини України

доповнено

В результаті спецоперації, за даними співрозмовника видання, вражені щонайменше три електропідстанції та база зберігання пального

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

"Весела нічка" в Росії: дрони Сил оборони атакували енергоінфраструктуру - джерело
Фото: ресурси оккупантів

У ніч проти 20 квітня Служба безпеки України, Головне управління розвідки Міністерства оборони та Сили спеціальних операцій Збройних сил України масштабно атакували безпілотниками вісім російських областей: метою була енергетична інфраструктура. Під удар БПЛА зокрема потрапили НПЗ у Смоленській області. Про це ЛІГА.net розповів співрозмовник у спецслужбі.

В результаті вражені щонайменше три електропідстанції та база зберігання пального, де спалахнули пожежі: метою була енергетична інфраструктура, яка живить об'єкти російського ВПК. Співрозмовник зазначив, що після атак у деяких районах виникли проблеми зі світлом та водопостачанням.

За даними співрозмовника, українські дрони “відвідали” до: Білгородської, Брянської, Курської, Тульської, Смоленської, Рязанської, Калузької і навіть Московської області Російської Федерації.

Обережно, ненормативна лексика.

“Дрони СБУ вкотре довели свою ефективність та продемонстрували результат – успішно відпрацювали за інфраструктурою, яка забезпечує безперебійну роботу військових об'єктів на території Росії”, – зазначив співрозмовник видання.

ДОДАТКОВО В 11:41. Зокрема, за даними співрозмовника видання, під удар БПЛА потрапили НПЗ у Смоленській області та щонайменше дві електропідстанції у Калузі та Брянську.

  • 12 березня в результаті удару дронів на нафтопереробному заводі “Лукойл-Нижньоміськнафтооргсинтез” у російському місті Кстово (четвертий за потужністю в Росії) вийшла з ладу установка, на яку припадає понад 50% потужності заводу з первинної переробки.
  • 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами три з п'яти найбільших НПЗ Росії – у Кстові, Рязані та Кірішах (Ленінградська область).
  • 15 березня під удар потрапив невеликий НПЗ “Перший завод” у Калузькій області.
  • У ніч проти 23 березня на Новокуйбишевському нафтопереробному заводі в Самарській області спалахнув пожежу та лунали вибухи. За даними представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, там “відбувся інцидент”.
  • Вранці 2 квітня безпілотники атакували підприємство у Єлабузі. Співбесідник ЛІГА.net у правоохоронному органі повідомив, що за цими ударами стоїть Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Читайте також: “У страшному сні не припускали”. Україна збила стратегічний Ту-22М3 Це – не єдиний сюрприз

Previous post Субсидія в Україні – хто її отримає у травні та що зробити для цього
Next post Марафон «іноагентів» як ознака страху. Про що свідчать події в Грузії та Киргизстані?