Знищення російського Ту-22М3: Ілля Євлаш розповів, як зміниться тактика ворога

Російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 був збитий з зенітного ракетного комплексу С-200, який модифікували фахівцями Головного управління розвідки Міноборони України. Тепер росіянам доведеться змінити тактику повітряних ракетних ударів по Україні, щоб не наражати на небезпеку літаки, які у них залишилися.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш Ілля Євлаш.

“Коли нам вдалося збити 10 літаків тактичної авіації Су-34, Су-35, після “сушкопаду” декілька тижнів ворог значно менше почав використовувати свою тактичну авіацію. А після того, як ми збили літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50, ми досі не фіксуємо перебування поблизу наших кордонів такого типу літаків.

Збиття Ту-22 М3 певним чином повпливає на командування повітряних сил російської федерації. На їхнє бачення застосування такого типу ракетоносіїв. І звісно, їм доведеться змінювати тактику, як зазначив очільник ГУР МО Кирило Буданов. Вони більше не зможуть виходити на ці рубежі, які раніше вони використовували для атаки на наше місто Одеса.

І звичайно, що їм доведеться переглянути застосування авіації. Або збільшити дальність, звідки вони запускають ракети по нашим містам. А через це доведеться переглянути і парк ракет, які у них є, перейти на більш дальні ракети, це типу Х-101, в яких дистанція понад тисячу кілометрів.

На це впливатиме, яка кількість у них залишилось цих ракет і як довго вони зможуть продовжувати їх використовувати.

І, крім цього, звичайно, що психологічний фактор, оскільки це певним чином стало переломним моментом . Пілоти, навіть на відстані 300 км будуть розуміти, що так чи інакше в Україні є довга рука, яка зможе їх дістати”, – розповів Ілля Євлаш.

Previous post Лубінець розкритикував Червоний Хрест та ООН через бездіяльність — новини LB.ua
Next post Минай Динамо – гравців господарів намагалися підкупити, повідомив Роман Бебех