Зеленський дорікнув Заходу за “подвійні стандарти” через відбиття атаки на Ізраїль | новини України

Президент наголосив, що на Заході “всі забули в такий момент, що Ізраїль не в НАТО”

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Зеленський дорікнув Заходу "подвійних стандартах" через відбиття атаки на Ізраїль
Володимир Зеленський (Фото: Валентина Поліщук/LIGA.net)

Президент Володимир Зеленський вважає “подвійними стандартами” те, що Захід допоміг захистити небо Ізраїлю під час атаки з боку Ірану, проте відмовляється робити те саме для України під час російських атак. Про це він сказав у інтерв'ю бразильським журналістам.

Президент нагадав, як на початку повномасштабного вторгнення Росії Україна просила Захід закрити небо, проте партнери відмовлялися, аргументуючи це тим, що це означало б втягування у війну з РФ, оскільки Україна не є країною НАТО.

“З Ізраїлем історія абсолютно прагматична – їм потрібно було знищити все, що летіло на голову ізраїльтянам. Молодці, що знищили, і що люди там живі, і дякувати Богу. Але, тим не менш, це і є подвійні стандарти. Усі забули в такій”. момент, що Ізраїль не є країною НАТО”, – наголосив Зеленський.

Він додав, що на цю тему можна довго дискутувати і говорити про те, що іранські ракети летіли над іншими країнами, де базувалися союзницькі війська, тому всі цілі були знищені ще до Ізраїлю, щоб захистити повітряний простір над цими базами Альянсу. Проте Зеленський все одно вважає це “подвійними стандартами”.

  • У ніч на 14 квітня Іран запустив зі своєї території у бік Ізраїлю понад 200 безпілотників та ракет.
  • Байден публічно заявив, що війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі повітряні цілі.
  • 15 квітня американські сили на Близькому Сході заявили, що під час масованої повітряної атаки перехопили “щонайменше” шість балістичних ракет і понад 80 ударних безпілотників.
  • Спікер Держдепу Міллер заявив, що США не допомагають Україні збивати російські ракети та дрони, як вони зробили це з іранськими в Ізраїлі, тому що американо-ізраїльські та американо-українські відносини “цілком різні”.

Читайте також: Україна – не Ізраїль, Росія – не Іран. Чому США та союзники не збивають ракети в нашому небі

Previous post Парк-памʼятка «Межигір’я» почне працювати з травня – новини на LB.ua
Next post як російська армія знищила Авдіївку