Зеленський про допомогу Заходу у відображенні іранської атаки на Ізраїль: Я був шокований | новини України

У ніч на 14 квітня Іран запустив зі своєї території у бік Ізраїлю понад 200 безпілотників та ракет

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Зеленський про допомогу Заходу у відображенні іранської атаки на Ізраїль: Я був шокований
Володимир Зеленський (Фото: EPA)

Країни Заходу допомогли Ізраїлю відбити недавню атаку Ірану, хоча країна не є членом НАТО і не має потужного союзницького документа з Альянсом. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Х'юго Декрипту і наголосив, що був шокований такою реакцією союзників.

Зеленський зазначив, що був шокований реакцією Заходу на іранські удари по Ізраїлю. Він уточнив, що після атаки Ірану на Ізраїль є жертви, але їх кількість невелика і це в будь-якому випадку заслуговує на співчуття. Однак президент наголосив, що союзники допомогли Ізраїлю незалежно від того, що країна не є членом НАТО.

Також він наголосив, що не бачив дуже серйозного та потужного документа між Францією та Ізраїлем, як, наприклад, між США та Ізраїлем, або подібного документа між Ізраїлем та НАТО.

“Тобто ми просто побачили як армії, пілоти та зброю кількох союзницьких держав знищило 99% всього того, що летіло на голову ізраїльтянам з Ірану. Ось що ми з вами побачили. І чому я був у шоці, а саме тому: що не так з нами? Що не так із українцями?” – зазначив президент.

За його словами, Конгрес США з початком кризи та викликів на Близькому Сході почав звертати увагу на ту проблему, те саме роблять і американські медіа.

“Давайте будемо відвертими, вони сьогодні здебільшого дивляться на те, що відбувається в Ізраїлі, Газі, загалом Middle East”, – сказав він.

Президент уточнив, що через ситуацію з Ізраїлем та Іраном менше уваги та часу приділяють Україні, а отже менше уваги та їхнього суспільства. Зеленський додав, що якщо суспільство менше реагує, то й менше відповідальності у політичних лідерів, отже, може бути зменшена і допомога.

15 квітня французький лідер Емманюель Макрон заявивщо країна збила іранські ракети, які в ніч проти 14 квітня летіли на Ізраїль, на прохання Йорданії.

  • У ніч проти 14 квітня Іран запустив зі своєї території у бік Ізраїлю понад 200 безпілотників та ракет.
  • Байден на публіці заявивщо війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі повітряні цілі
  • 15 квітня американські сили Близькому Сході заявилищо під час масованої повітряної атаки перехопили “щонайменше” шість балістичних ракет та понад 80 ударних безпілотників.
  • Представник Держдепу Міллер заявив, що США не допомагають Україні збивати російські ракети та дрони, як вони зробили це з іранськими в Ізраїлі, бо американо-ізраїльські та американо-українські відносини “зовсім різні”.
  • 20 квітня Зеленський заявивщо вважає “подвійними стандартами” те, що Захід допоміг захистити небо Ізраїлю під час атаки з боку Ірану, проте відмовляється робити те саме для України під час російських атак.

Читайте також: Україна – не Ізраїль, Росія – не Іран. Чому США та союзники не збивають ракети в нашому небі

Previous post Звернення Зеленського: ATACMS, допомога, обстріли, Ставка – новини LB.ua
Next post конгресмени США пояснили затримку з ухваленням допомоги