Буданов розповів про фронт, російські ракети та підготовку Росії | новини України

Найближчим часом для України буде важким, каже керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю ВВС.

У росіян був успіх на авдіївському напрямку, вони нагромадили морський компонент ракет, оперативно-тактичне ракетне озброєння. Проблеми розпочнуться із середини травня, вважає Буданов.

Що голова ГУР розповів про підготовку росіян, які інформаційно-психологічні операції проводить Росія та чи знає розвідка про плани ворога: ЛІГА.net зібрала ключові цитати.

Як збили Ту-22М3 і що це означатиме

Літак був уражений на відстані 308 км.. “Скажімо так, плідна і довга робота дається взнаки. Це той же, як кажуть, прийом і ті ж засоби, які ми використали, коли знищили в повітрі літак А-50… Це перше збивання літака дальньої авіації в цій війні “.

Одесі буде трохи легше. “Бо літаки Ту-22М3 застосовували ракети Х-22, які, мабуть, найбільше завдали руйнувань місту”.

Росіяни шукатимуть нових рубежів для запуску. А у напрямку Одеси, в принципі, інших рубежів немає. “Застосовуватимуть лише наземні комплекси для ударів по Одесі та ракети з дальньої авіації та моря. Х-22, я сподіваюся, більше не побачать”.

Успіх росіян в Авдіївці та накопичення ракет

У росіян був реальний успіх під Авдіївкою. “Це треба визнати. Це факт. Вони це змогли. Все інше – поки що рано про це говорити”.

“Росіяни особливо накопичили морський компонент ракет, оперативно-тактичного ракетного озброєння. Але поки що він активно ними не застосовується. А ракети авіаційного компонента – ну, вони знову дуже серйозно вичерпали свої запаси… Вони трохи економлять”.

Нас чекає досить тяжка ситуація найближчим часом. “Але вона не катастрофічна. Армагеддон не станеться, як багато хто зараз починає говорити. Але проблеми з середини травня будуть”.

Загрози наступу на Київ зараз немає. “Безпідставно [об этом говорить]. Ситуація не змінилася, абсолютно”.

Також читайте: Міністерство антипропаганди для Зеленського. Як влада готується до нової хвилі “Майдану-3”

Обмеження Telegram та “Майдан-3”

Операція “Майдан-3” продовжується і просувається. “Росіяни над цим працюють. Вони чітко розуміють, що чисто проросійські сили зараз не зможуть функціонувати. Тому камуфлюють це під різну діяльність, під різні питання соціальної напруженості. Воно не повинно виглядати як якась проросійська позиція. Ні”.

“Це питання, яке вже стосується державної таємниці… Вибачте, більше я не можу розповісти”.

Процес обміну полоненими сповільнився. “Тому що “Майдан-3″ і все інше. Росія використовує всі можливі фактори для створення соціальної напруги. І використовуватиме далі”.

Telegram – це величезна проблема. “(Треба. – Ред.) упорядкувати це все – навести у цьому порядок, хоча б законодавчо змусити всіх зареєструватися, щоб було зрозуміло, хто за яким медіаресурсом”.

Прогноз на найближчий час: “Буде тяжко”

Найближчий період, вважають у ГУР, буде важким для України. “Але важкий та катастрофічний – це різні речі. Ми вже кілька разів проходили важкі періоди, і цей минемо, повірте мені”.

“Усі їхні плани наперед нам відомі. Як на них реагувати? На більшість є відповідь”.

“Є певні питання, які важко нам буде зламати, але ми знайдемо відповідь. Як завжди, в останній момент щось придумаємо”.

Читайте також: Секретар РНБО: Росія не планує “СРСР 2.0”, а хоче Бучу у масштабах усієї України

Previous post Patriot для України: тиснуть на Грецію та Іспанію – новини LB.ua
Next post Угорщина блокуватиме допомогу ЄС для України на 2 млрд євро – Сійярто