Шольц “заборонив” Путіну цитувати німецького філософа Канта | новини України

Канцлер Німеччини зазначив, що висловлювання Канта суперечать діям Росії, зокрема, і у війні проти України

Влада Дубік Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

Шольц "заборонив" Путіну цитувати німецького філософа Канта
Олаф Шольц (Фото: EPA)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував російського диктатора Володимира Путіна за посилання на висловлювання філософа Іммануїла Канта. На його думку, ідеї мислителя не можуть поєднуватися з практикуючим Путіном у своїй країні та з нападом на Україну. Про це він сказав у промові з нагоди 300-річчя Канта, повідомляє німецьке видання Zeit.

“Путін не має жодного права посилатися на Канта. Тим не менш, режим Путіна залишається прихильним до присвоєння Канта та його праці майже за будь-яку ціну”, – сказав Шольц.

Німецький канцлер зазначив, що Путін любить зображати Канта, чиє рідне місто Кенігсберг зараз є російським ексклавом Калінінградом як свого улюбленого філософа.

Усі фундаментальні твердження мислителя суперечать політиці російського диктатора, дії якого спрямовані на руйнування, про які в Європі мало хто міг би подумати у 21 столітті, наголосив Шольц.

Гідність та автономія особистості, як зазначив він, щодня “топчуться і припиняються в зародку” під час “автократії” Путіна, зокрема, за допомогою цензури, цифрової дезінформації та стеження.

Канцлер також нагадав про суперечливі заяви Путіна щодо Канта, де він говорив, що той був категоричним противником вирішення міждержавних суперечок шляхом війни, і Росія нібито намагається дотримуватись цієї частини його вчення.

Справжній світ “завжди виходить за межі” простого припинення вогню та відстрочення бойових дій, сказав він.

“Кожному, на кого напали, дозволено захищатись”, – додав Шольц.

  • 27 березня глава США Байден назвав Путіна “м'ясником”, заявивши, що Америка могла б захистити Україну від нього, якби збільшили податки для американських мільярдерів.
  • 29 березня Зеленський сказав, що Байден обережно ставиться до Путіна, оскільки вважає його “божевільним і непередбачуваним”.

Читайте також: Пісторіус порівняв Путіна з Гітлером і закликав Європу готуватися до великої агресії РФ

Previous post Головне за ніч та ранок вівторка, 23 квітня: атаки “шахедів” на Одещину та Київщину, понад 70 ворожих штурмів на 4 напрямках
Next post Говорова запевнила, що фінансування підготовки до Олімпіади в Парижі йде у повному обсязі