Серебрянський ліс. Нацгвардія: Готувалися таємно, пройшли вперед – повернули частину території новини України

Серебрянський ліс.  Нацгвардія: Готувалися таємно, пройшли вперед – повернули частину території
Національна гвардія України (Фото: EPA)

Національна гвардія України має певний поступ у Серебрянському лісі, а також гвардійці мають батальйонно-тактичну групу, яка успішно відображає всі наступи противника. Про це в інтерв'ю для ЛІГА.net розповів командувач Нацгвардії Олександр Півненко.

Командувач Нацгвардії розповів, що бійці в Серебрянському лісі мають певний поступ і трьом бригадам вдалося повернути частину території.

“Росіяни добу не могли зрозуміти, чому ми з'явилися там, де нас не було. Підготовка проводилася максимально таємно, відвернули їхню увагу. Три бригади пройшли вперед. Опору не було. Повернули частину території. Полонені росіяни не встигли зрозуміти, що сталося”, – розповів він і наголосив, що це – “віртуозність командирів”.

Півненко зазначив, що батальйонно-тактичну групу створили із певних підрозділів бригад оперативного призначення.

“Вона добре виявляє себе на одному з напрямків, успішно відображає всі наступи противника. Мало того, ще й відбиває у противника певні території”, – розповів він.

ДОВІДКА.

На території лісу є Серебрянський заказник – один із об'єктів природно-заповідного фонду Луганської області, ботанічний заказник місцевого значення. Розташований за 8 км на південний захід від Кремінної. Фауна заказника включала рідкісну квакшу звичайну і веретенницю ламку, тут гніздилися осоїд, сова вухаста, сова сіра, великий строкатий, середній і малий дятли, синиці, шпаки, дрозди та інші птахи. З ссавців у заказнику мешкали борсук європейський, лісова куниця, європейська норка, видра, вивірки звичайна і телеутка, олень благородний, сірчано, зрідка можна було побачити лосів. Також тут були занесені до Червоної книги України види рослин.

З осені 2022 через Серебрянський ліс проходить лінія фронту.

  • 13 березня головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що ситуація на Східному фронті залишається складною, загарбники зосереджують зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. У той же час активність росіян на інших ділянках фронту “помітно знизилася”. Ймовірно, це сталося через високий рівень втрат окупантів.
  • 20 березня стало відомо, що армія Росії посилила тиск на Білогорівку Луганської області, ворог влаштував штурми, використавши авіацію. Представник Нацгвардії Музичук у коментарі для Liga.net зазначив, що протягом доби Збройні Сили України відбили 14 атак у районі цього населеного пункту, ворог шукає слабких місць в обороні.

Читайте також: “Росіяни готують неприємні сюрпризи”, – командувач Нацгвардії Півненко

Previous post ???? Волинські рятувальники зняли з димової труби котельні чоловіка, який намагавс…
Next post Михайло Маміашвілі заявив, що всі перемоги росіян – це перемоги Володимира Путіна