Литва передала Україні нову партію бронемашини М577 новини України

У Міноборони Литви не повідомляють точну кількість переданих бронетранспортерів

Влада Дубік Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

Литва передала Україні нову партію бронемашини М577
Бронемашина М577 (Фото: Міноборони Литви)

Литва передала Україні нову партію командно-штабних бронемашин М577. Про це повідомили у прес-службі литовського Міністерства оборони.

У відомстві уточнили, що бронемашини вже дісталися України, зазначивши, що передача машин є продовженням безперебійної військової підтримки держави. Кількість бронетранспортерів М577, переданих українським військовим, не повідомляють.

У відповідь на запити України цього року Литва поставила боєприпаси калібру 155 мм, бронетранспортери M577, системи боротьби з безпілотниками, боєприпаси до протитанкового гранатомета Carl Gustaf, пульт РАЙЗ-1, розібраний на частини літак L-39ZA “Альбатрос” та інше забезпечення. у повідомленні прес-служби.

Підтримка України з боку Литви довгострокова і вже становить 1 млрд євро, зокрема, із цієї суми 610 млн євро надано на військову допомогу, зазначили у Міноборони Литви. Цього року надано підтримку близько 84 млн євро.

Передбачається, що така динаміка підтримки буде продовжуватись, додали в оборонному відомстві Литви.

ДОВІДКА. M577 – це командно-штабна машина, створена в США на базі бронетранспортера M113, яка використовується як мобільний командний пункт рівня батальйону. Техніка має різні модифікації, зокрема може використовуватися в медичних цілях і для управління вогнем.

  • 22 березня Міноборони Литви повідомило про передачу Україні партії систем боротьби з безпілотниками.
  • 5 квітня стало відомо, що литовське Міноборони планує виділити 2 млн євро на придбання близько 3000 FPV-дронів для України.
  • 6 квітня Міноборони Литви повідомило про передачу Україні бронемашин М577, проте кількість переданої техніки та її модифікації у відомстві не уточнили.
  • 11 квітня в оборонному відомстві Литви повідомили про передачу Україні нового пакету військової допомоги, до якого увійшло спорядження для військовослужбовців.

Читайте також: Литва передасть Україні обладнання з Вільнюської ТЕЦ та великий трансформатор

Previous post ???? За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав ексдепутат-комуніст, який коригував р…
Next post Німеччина арештувала шпигуна Китаю в Європарламенті – новини ЛБ