Високу готовність воювати за свою державу, окрім українців, в Азії – опитування | новини України

Н готовність захищати власну країну – у японців

Влада Дубік Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

Високу готовність воювати за свою державу, окрім українців, показують в Азії – опитування
Ілюстративне фото: Pixabay.com

Найбільшу готовність під час війни воювати за свою державу, окрім українців, демонструють жителі країн Азії. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” разом із інститутом досліджень Gallup International.

Згідно з результатами опитування, Україна має найвищу готовність воювати за свою державу серед країн Євросоюзу. 62% респондентів готові захищати свою країну, майже вдвічі менше за тих, хто “не готовий” – 33%, а ще визначних – 4%.

В умовах війни продемонстрували високий рівень готовності воювати за свою країну респонденти з Азії: у Вірменії – 96%, у Саудівській Аравії – 94%.

Високі показники мають такі країни, як Азербайджан, Грузія, Афганістан, Індія та Пакистан.

Серед сусідів України відносна більшість готова захищати свою державу в Молодові, де близько половини респондентів відповіли ствердно щодо цього. У Румунії та Польщі цей відсоток дещо менший від половини опитаних.

Найбільший показник тих, хто не визначився, спостерігається в країнах Америки та Європи. У той же час, найвищу готовність воювати демонструють респонденти з держав Центрально-Східної Європи. Найнижчі показники серед європейських країн в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії та Болгарії. А найбільше не готові воювати за свою країну японці.

Опитування проведено соціологічною групою “Рейтинг” у співпраці з інститутом досліджень Gallup International з власної ініціативи у рамках щорічної традиції проекту End of Year (EoY). Дослідження 2023 року проводилося в 41 державі світу. У жовтні-грудні 2023 року було опитано близько 1000 осіб у кожній країні. Загалом було опитано 40 428 осіб у всьому світі.

Високу готовність воювати за свою державу, окрім українців, показують в Азії – опитування
Фото: Соціологічна група
  • 13 березня соціологічна група “Рейтинг” оприлюднила опитування, за яким на березень 2024 року 70% українців мають серед близьких воюючих або воюючих на фронті, починаючи з 24 лютого 2022 року.
  • 16 квітня соціологічна група “Рейтинг” опублікувала результати опитування, що свідчать про те, що більшість людей у ​​всьому світі очікує, що 2024 рік відзначатиметься занепокоєнням.

Читайте також: 50% молодих французів готові воювати в Україні заради захисту інтересів Франції – опитування

Previous post Літній наступ росіян може стати проблемою для Сил оборони: що кажуть у Нацгвардії
Next post Олена Говорова виступила категорично проти участі “нейтральних” спортсменів в Олімпійських іграх