Окупанти намагаються просуватися на флангах навколо Часового Яру – речник Нацгвардії | новини України

Руслан Музичук зазначив, що характер дій противника останніми днями суттєво не змінився

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Євгенія Мазур Євгенія Мазур

Спеціальний кореспондент LIGA.net

Окупанти намагаються просуватися на флангах навколо Часового Яру – спікер Нацгвардії
Часів Яр (Фото: EPA)

Російська армія намагається здійснювати флангові поступи в районі населених пунктів навколо міста Часів Яр. Про це у коментарі ЛІГА.net повідомив речник Національної гвардії Руслан Музичук.

За його словами, характер дій противника останніми днями суттєво не змінився. Окупанти намагаються здійснювати штурмові дії на Лиманському, Авдіївському, Оріхівському, Новопавлівському та Бахмутському напрямку, зокрема в районі міста Годин Яр Донецької області.

Музичук зазначив, що Силами оборони проведено заходи щодо стабілізації ситуації в районі Часового Яру, а також біля населених пунктів навколо нього, звідки противник намагається здійснювати флангові просування.

Окупанти намагаються просуватися на флангах навколо Часового Яру – спікер Нацгвардії
Deepstatemap

Також Музичук, коментуючи оперативну ситуацію, розповів про характер штурмових дій окупантів. Спікер НГУ заявив, що вони переважно штурмують малими піхотними групами.

За його словами, підхід ворожої піхоти до українських позицій не завжди здійснюється для безпосередньо штурмових дій. Ворог намагається доставити особовий склад та боєкомплект ближче до передових позицій, використовуючи малогабаритну автомобільну техніку.

  • 5 квітня в інтерв'ю ЛІГА.net командир батальйону безпілотних авіакомплексів “Ахіллес” 92 бригади Юрій Федоренко заявив, що російські загарбники найбільше тиснуть у напрямку Часового Яру, з березня окупанти мають там тактичні успіхи, але вони не “максимально критичні”.
  • 6 квітня Сирський заявив, що попри жорстокі бої на схід від Часового Яру місто залишається під контролем українських сил.
  • 14 квітня Сирський повідомив, що найвище військове керівництво Росії поставило своїм окупаційним військам завдання — захопити Годинник Яр до 9 травня.

Читайте також: На квартал жодної вцілілої будівлі. Військові показали, як виглядає Годинник Яр – відео

Previous post ???? СБУ повідомила про підозру 5 бойовикам, які штурмували Мар’їнку та Вугледар Слу…
Next post 42% українських МСБ відзначають брак кваліфікованих працівників: Netpeak Group надає в паблік курси для навчання співробітників