РФ готує “неприємні сюрпризи”, може виконати до 15% військових цілей – командувач НГУ новини України

Командувач Півненко переконаний, що попереду українські сили мають кілька непростих місяців, проте стратегічної перемоги у росіян не буде

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Aся Прокаєва Aся Прокаєва

Кореспондент LIGA.net

Євгенія Мазур Євгенія Мазур

Спеціальний кореспондент LIGA.net

РФ готує "неприємні сюрпризи"може виконати до 15% військових цілей – командувач НГУ
Олександр Півненко (Фото: Валентина Поліщук/LIGA.net)

Росіяни готують для Сил оборони “неприємні сюрпризи” на несподіваних напрямках і, можливо, у них будуть певні досягнення і зможуть виконати 10-15% своїх цілей. Така думка в інтерв'ю ЛІГА.чистий висловив командувач Національної гвардії Олександр Півненко.

Відповідаючи на запитання, на що Україні вистачає резервів, Півненко сказав: “Щоб розуміти, що цього року противник не виграє. Не можу сказати, що для них все буде погано. Можливо, вони матимуть певні здобутки. Можливо, зможуть виконати 10 15% своїх цілей.

Але, на переконання командувача Нацгвардії, це не буде стратегічна перемога росіян.

“А ось після цього вони думатимуть, що далі. Бо, образно, на другий такий “постріл” у них теж не вистачає боєприпасів”, – сказав він.

Проте на українську армію, за прогнозами Півненка, очікують кілька непростих місяців настання росіян, оскільки окупанти готують для Сил оборони “неприємні сюрпризи” на несподіваних напрямках.

Він переконаний, що Росія не зможе “забрати” ні Запоріжжя, ні Харків і навіть якщо знову спробує просуватися у бік Києва, це будуть лише “демонстраційні дії”.

“Хоча я чекаю певних труднощів. Тиск буде – вони намагатимуться просунутися вперед, де зможуть. Ми перемістимо лінії зіткнення та підрозділи, застосуємо резерви. Відпрацьовуватимемо артилерією з FPV-дронами. Усіми засобами знищуватимемо”, – додав Півненко.

  • 13 квітня головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що ситуація на східному фронті суттєво загострилася – це насамперед пов'язано зі значною активізацією наступальних дій окупантів після проведення “президентських виборів” у Росії.
  • Буданов, прогнозуючи хід війни, заявив, що на Україну чекає “досить важка” ситуація найближчим часом – зокрема, “проблеми” будуть з середини травня.

Читайте також: “Росіяни готують неприємні сюрпризи”, – командувач Нацгвардії Олександр Півненко

Previous post Сірий паспорт – як його отримати у Польщі та Німеччині, які потрібні документи
Next post Чи готові роботодавці до повернення демобілізованих працівників?