Зеленський подякував американським сенаторам за допомогу Україні | новини України

Президент заявив, що чекає якнайшвидший підпис Байдена, щоб розблокувати постачання Україні військової техніки якнайшвидше

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Зеленський подякував американським сенаторам за допомогу Україні
Володимир Зеленський (Фото: ВП)

Президент Володимир Зеленський подякував американським сенаторам, зокрема, лідеру демократичної більшості Чаку Шумеру та лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу, за ухвалення законопроекту з додатковим фінансуванням для України.

“Дякую лідеру більшості Чаку Шумеру і лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу за їхнє рішуче лідерство в просуванні цього двопартійного закону, а також усім американським сенаторам від обох партій, що проголосували за нього”, – сказав президент.

На думку Зеленського, ухвалення законопроекту за допомогою України, Ізраїлю та Тайваню зміцнює роль США “як маяка демократії та лідера вільного світу”.

Український лідер також подякував усім американцям, які продовжують підтримувати Україну та “усвідомлюють, що історичне значення цього законопроекту виходить за межі політики”.

Зеленський додав, що цінує підтримку американського колеги Джо Байдена, очікуючи на швидке підписання тем документа та надання пакету військової допомоги Україні. Раніше у Білому домі заявили, що президент США готовий підписати законопроект сьогодні, 24 квітня.

  • 17 квітня 2024 року у Білому домі заявили, що Байден обіцяє “негайно” підписати закон, як тільки проект схвалять законодавці.
  • 21 квітня глава комітету з розвідки Сенату США сказав, що Америка може розпочати відправку Україні військової техніки, зокрема, далекобійних ракет ATACMS, до кінця тижня.
  • 22 квітня Politico писало, що адміністрація Байдена готує пакет військової допомоги для України, який міститиме бронетехніку, на додаток до артилерії та протиповітряної оборони.
  • 23 квітня Reuters повідомило, що США готують новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд.

Читайте також: Сенат ухвалив законопроект за допомогою України. Байден негайно підпише

Previous post Яке сьогодні свято 24 квітня 2024 — що не можна робити, традиції
Next post Турецькі помідори під загрозою – українські виробники пішли проти імпортерів