Держдеп США зробив телемарафон до звіту про порушення прав людини в Україні | новини України

У документі стверджується, що телемарафон дотримується урядової лінії під час висвітлення російсько-української війни.

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Держдеп США вніс телемарафон до звіту про порушення прав людини в Україні
Держдепартамент США (Фото: Прес-служба)

Державний департамент США опублікував звіт за 2023 рік щодо порушення прав людини в Україні, додавши туди національний телемарафон.

“Президент Зеленський підписав указ про введення воєнного стану у лютому 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, що дозволило запровадити подальші обмеження проти ЗМІ та медіасвободи”, – йдеться у документі.

Наприклад, національний телемарафон, як стверджує Держдеп США, дотримується урядової лінії у висвітленні російсько-української війни.

У звіті також згадується, що “уряд заборонив/заблокував/запровадив санкції проти ЗМІ та окремих журналістів, які вважалися загрозою нацбезпеці або виражали позиції, які, на думку влади, підривають суверенітет та територіальну цілісність країни”.

“Деякі спікери, які критикували владу, також потрапили до чорного списку урядових програм новин. Журналісти-розслідувачі, які критикували владу, іноді ставали мішенню негативних кампаній у соціальних мережах, іноді через дружні до уряду канали. На свободу ЗМІ продовжували впливати й інші практики, зокрема , самоцензура”, – йдеться у документі.

Скріншот
Скріншот
  • Якщо до кінця 2024 року телемарафон “Єдині новини” не продемонструє зміни формату та відновлення до себе довіри, його можуть зупинити, вважає голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Юрчишин.

Читайте також: “Відверта дичина”. Гетьманцев пояснив, чому гроші з телемарафону не віддають ЗСУ

Previous post Атака безпілотників на Росію 24.04.2024 — спалахнула пожежа на НПЗ у Смоленській області
Next post В ISW проаналізували заяви Шойгу про намір посилити удари по Україні