Німецька опозиція закликає Сунака натиснути на Шольца у питанні Taurus для України | новини України

Експерт із оборони ХДС Родеріх Кізеветтер заявив, що німецький уряд має передати Україні далекобійні ракети, як це роблять США.

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Німецька опозиція закликає Сунака натиснути на Шольца у питанні Taurus для України
Ріші Сунак (Фото: ВП)

Члени німецької опозиційної фракції Християнсько-демократичний союз (ХДС) закликають прем'єра Великобританії Ріші Сунака натиснути на канцлера Олафа Шольца щодо передачі Україні далекобійних крилатих ракет Taurus. Про це повідомляє n-tv.

Німецька опозиція вважає, що після схвалення американським Конгресом законопроекту про допомогу Україні із закликом про надання зброї більшої дальності, відповідний тиск має чинитися і на німецьку владу.

“Пакет США прямо закликає президента США Джо Байдена забезпечити ATACMS великої дальності. Ось чому Сунак також має посилити тиск на Шольца, щоб він нарешті передав Taurus”, – заявив експерт із оборони ХДС Родеріх Кізеветтер.

Раніше стало відомо, що Сунак вперше за час своєї каденції відвідає Німеччину та зустрінеться із Шольцем. Очікується, що політики будуть говорити про світові війни та двосторонні відносини.

  • 24 січня 2024 року стало відомо, що Великобританія запропонувала Німеччині ідею кільцевого обміну – Берлін міг би експортувати країні Taurus, а Лондон передав би Україні вже використовувані у ЗСУ Storm Shadow.
  • Наступного дня міністр оборони ФРН Пісторіус заявив, що “нічого не знає” про ідею кільцевого обміну з Британією, і наголосив, що це вирішуватиме канцелярія Шольца, а не його відомство.
  • 29 березня Шольц у контексті відмови надати Taurus заявив, що важливим для нього залишається “не спричинити ескалацію” війни до зіткнення Росії та НАТО.

Читайте також: Зеленський: Шольц сказав – відсутність поставок Taurus пов'язана з ядерними загрозами Путіна

Previous post Війна в Україні: на Харківщині через обстріли є поранені – новини LB.ua
Next post Тріщина на лобовому склі швидко розростається – як сповільнити, простий метод