Іван Федоров глава Запорізької ОВА тисне на депутатів та готує заколот, пише Куртєв

Він звернувся до Зеленського з проханням вплинути на ситуацію

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв звернувся до президента України Володимира Зеленського з офіційним проханням вплинути на ситуацію, яка склалась з нинішнім главою Запорізької ОВА Іваном Федоровим. За словами Куртєва, Федоров здійснює неправомірний тиск на депутатів міськради, а також готує заколот.

Про це йдеться в листі до президента. Зазначається, що Іван Федоров нібито не залишився без прибічників.

“На жаль, наразі ситуація в депутатському корпусі міської ради кардинально змінилося. Це повʼязано з маніпуляціями новопризначеного голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова, який прагне одноосібно захопити владу в місті та з цією метою здійснює тиск на депутатів Запорізької міської ради, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя складалася саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателіта ПІ Оппоблок — “Єднання”, підконтрольного проросійському Новінському”, — пише Куртєв.

Він наголошує, що ці дії є протиправними та повністю суперечать нормам чинного Законодавства України.

Також, за словами секретаря міськради, голова ЗОВА Іван Федоров безпідставно звинувачує його у причетності до протиправних дій.

“3 усією відповідальністю повідомляю, що заяви Федорова не відповідають дійсності, а тому я завжди готовий до будь-яких перевірок та до співпраці з правоохоронними органами”, — наголосив Анатолій Куртєв.

Водночас він зазначає, що депутати міської фракції партії “Слуга Народу” висловили недовіру колишній голові фракції Регіні Харченко, адже вона нібито погодилася на пропозицію Івана Федорова взяти участь у заколоті та обійняти посаду секретаря міської ради. Проте, як пише Куртєв, наразі Харченко більшістю голосів депутатів фракції відкликано з посади Голови Фракції.

“Зі свого боку наголошую на тому, що у своїй роботі на посаді секретаря Запорізької міської ради для мене принциповою являється цілковита відкритість до співпраці з вищими органами влади та швидке виконання абсолютно усіх поставлених Вами завдань. Це завжди було, є і буде пріоритетним вектором моєї роботи.

Враховуючи все вищевикладене, прошу Вас вжити заходів в межах Вашої компетенції щодо врегулювання даної ситуації“, — додав наостанок секретар міськради.

Зауважимо, що ще до початку повномасштабного вторгнення, протягом 2021 року, тривало протистояння між п’ятьма фракціями Запорізької міськради, які блокували роботу сесій, і міським головою.

Раніше “Телеграф” писав, що у четвер, 21 березня, Верховна Рада України ухвалила рішення про передачу повноважень Запорізької обласної ради Запорізькій обласній військовій адміністрації на період воєнного стану. Відповідне рішення було ухвалено за поданням президента Володимира Зеленського.

Previous post Поштова площа у Києві – чи є загроза нової аварії в метро та зсуву ґрунту, думки різняться
Next post Курс долара в Україні 2024 – Данило Монін прогнозує коливання в межах 39-41 гривні