Маркарова: Вашингтон не забороняв Україні бити по російських НПЗ своєю зброєю | новини України

Пані посол заявила, що США забороняють бити територією Росії американською зброєю.

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Маркарова: Вашингтон не забороняв Україні бити по російських НПЗ своєю зброєю
Оксана Маркарова (Фото: ERA/Jim Lo Scalzo)

Посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю Європейській правді заперечувала, що американські офіційні особи нібито попросили Київ не бити об'єктами на території Росії.

Маркарова сказала, що їй не надходило жодних офіційних повідомлень про заборону бити по російським НПЗ. Водночас, нагадала вона, США забороняють завдавати ударів по території Росії американською зброєю.

“<...> у нас є обмеження від наших партнерів, які не хотіли б, щоб їхня зброя використовувалася за межами України. Але на всій території України, включаючи Крим та всі інші окуповані території, ми повинні знищувати як логістичні хаби, так і війська агресора”, – сказала вона.

У ніч проти 24 квітня у двох областях Росії було чути вибухи. У Смоленській області виникла пожежа на “паливно-енергетичних об'єктах”, у Липецькій стало відомо про потрапляння безпілотника по “промисловій зоні”.

  • Після серії ударів українських безпілотників нафтопереробними заводами в РФ впало виробництво бензину. Російські НПЗ за три тижні березня зменшили обсяги випуску автомобільного бензину на 10%.
  • Удари українських безпілотників завдали збитків нафтопереробній інфраструктурі Росії, вивівши з ладу 10-15% її потужностей.
  • 2 квітня 2024 року український безпілотник потрапив до встановлення первинної переробки нафти в НПЗ у Нижньокамську (Татарстан), після чого там виникла пожежа.
  • 7 квітня стало відомо, що Орський нафтопереробний завод на Уралі припинив виробництво. Причиною став не український дрон, а повінь. Затоплення також торкнулося Казахстану.

Читайте також: Куліба – критикам ударів по НПЗ Росії: У нас люди гинуть без Patriot. Це нікого не турбує?

Previous post Судитимуть експосадовицю Держпродспоживслужби за хабарі – новини LB.ua
Next post Патріарх Кирило покарав священника, що служив панихиду по Навальному