Лікар політичних наук: Заяви Макрона – реакція на нестабільність у США | новини України

Доктор політичних наук вважає, що позиція Макрона відповідає намірам безпеки та геополітичної автономії Європи від США та Китаю.

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Ігор Тимоць Ігор Тимоць

Кореспондент LIGA.net

Доктор політичних наук: Заяви Макрона – реакція на нестабільність у США
Емманюель Макрон (Фото: EPA)

Заяви французького лідера Емманюеля Макрона – реакція на нестабільність у США, прихильники 45-го президента Америки Дональда Трампа вже визначають зовнішню політику країни. Така думка в коментарі для ЛІГА.net висловив доктор політичних наук Школи вищих соціальних досліджень (Париж) Володимир Єрмоленко.

На думку Єрмоленка, Макрон підвищує ставки та змінює дискурс у Франції, Європі, а заяви Макрона – реакція на нестабільність у США.

“На них не можна покладатися. З обранням президентом Дональда Трампа може стати ще гіршим. Трампісти вже визначають зовнішню політику США”, – розповів він.

На його думку, позиція французького лідера відповідає намірам безпеки та геополітичної автономії Європи від Америки та Китаю, а Франції – як її архітектора.

“Він хоче лідерства європейців у світі та французів у Європі. Повернутися до часів величі першого президента Шарля де Голля”, – додав Єрмоленко.

Читайте також: Юрист-міжнародник Калініченко про заяви Макрона: Хоче мати в Україні свій ВПК і не тільки

  • Про відправку військ до України Макрон вперше заявив після зустрічі європейських лідерів у Парижі 26 лютого. Потім закликав союзників “не бути трусами” та активізуватися. Заявив, що війна в Україні затягується, тому “наступного року доведеться відправити хлопців до Одеси”.
  • Естонія, Литва, Латвія, Польща, Фінляндія, Канада підтримують Париж. США, Німеччина, Італія, Іспанія, Чехія проти.
  • 19 квітня прем'єр-міністр Франції Атталь заявив, що у разі перемоги Росії у війні ціна для французів буде непомірною, а тому – слід надалі підтримувати Україну.

Читайте також: Приміряє Макрон наполеонівську шапку

Previous post СБУ вдарила по НПЗ в Смоленській області – новини ЛБ
Next post Пан Роман випустив смішний автоогляд – віртуальний персонаж зібрав сотні переглядів, відео