Блінкен розпочав триденний візит до Китаю. Перша зупинка – Шанхай новини України

26 квітня держсекретар США має вирушити до Пекіна, де у нього запланована зустріч із китайським колегою Ваном I

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Блінкен розпочав триденний візит до Китаю.  Перша зупинка – Шанхай
Ентоні Блінкен (Фото: ЕРА)

Держсекретар США Ентоні Блінкен 24 квітня прибув до Шанхаю, з якого розпочинається його триденний робочий візит до Китаю. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що протягом двох днів Блінкен зустрінеться з керівниками американських компаній, які працюють у Китаї, відвідає низку інших заходів та проведе багато зустрічей.

26 квітня держсекретар США має вирушити до Пекіна. Очікується, що там він зустрінеться з китайським колегою Ваном І, можливо, з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Раніше журналісти FT з посиланням на обізнані джерела писали, що Блінкен передасть міністру закордонних справ Китаю послання: сприяння військово-промисловому комплексу Росії матиме наслідки у вигляді каральних заходів.

На міністерській зустрічі Великої сімки (G7) цього тижня Блінкен сказав, що Китай робить значний внесок у підтримку російської оборонної промисловості. Китай поки не постачає Росії зброю безпосередньо, але Блінкен має намір попередити, що США та їхні союзники єдині в їхній оцінці дій Пекіна у війні Росії проти України, пише Financial Times.

  • 8 квітня 2024 року представник МЗС Китаю сказала, що її країна “не шукала і не шукає” вигоди від війни в Україні, і закликала не шкодити китайсько-російським відносинам.
  • 10 квітня США попередили, що вважають Китай відповідальним, якщо Росії вдасться досягти успіхів в Україні на тлі поглиблення співпраці Москви і Пекіна.
  • У Китаї відреагували на слова про відповідальність Пекіна за успіхи РФ в Україні, заявивши, що КНР не сприйматиме “критики чи тиску” через свої зв'язки з Москвою.

Читайте також: Блінкен: Китай для Росії є найбільшим постачальником компонентів до зброї

Previous post що зараз відбувається в Кринках
Next post Онлайн-казино: Рада схвалила законопроєкт про ліквідацію КРАІЛ і обмеження