Вийшов з окупації, щоб не набувати громадянства РФ: Донецька ОВА поділилася історією | новини України

88-річний чоловік вийшов із окупованої частини селища Очеретине Донецької області, щоб не набувати російського громадянства. На підконтрольній українській військовій території його зустріли волонтери та відвезли у безпечне місце. Про це розповів керівник Донецької ОВ Вадим Філашкін.

За словами волонтерів, Іван Якович усю ніч йшов до якогось переїзду, доки не натрапив на них, де на його шляху стався обстріл, тому чоловікові довелося кілька годин ховатися.

“[Когда он дошел до украинских волонтеров], розповів, що у нього та сусіда росіяни забрали документи та сказали, що “вам видадуть російське громадянство”. Він мав із собою лише пенсійне посвідчення і все — з документів. Так він зібрав в один рюкзак та пішов”, – розповів на відео один із волонтерів.

Карта: Deepstate
Карта: Deepstate

Філашкін зазначив, що обласна влада спільно із “Схід-SOS” оперативно евакуювали чоловіка у тимчасовий шелтер у Дніпрі. Звідти Івана Яковича направлять до однієї із установ системи соціального захисту населення, де йому нададуть місце для проживання та всі необхідні послуги, кажуть в ОВА.

“Історія пана Івана вражає. Це – громадянська позиція та любов до Батьківщини. Я щиро вдячний усім, хто підтримує мешканців області. Ваша небайдужість рятує життя наших людей!” – наголосив керівник ОВА.

  • 14 квітня російські загарбники вдарили по селищу Очеретине Донецької області – в результаті загинула одна людина, двоє отримали поранення.

Читайте також: “Росія дуже хоче використати українців”. Що зміниться в окупації після “виборів Путіна”

Previous post ???????? Обстріл Трипільської ТЕС – екологічні прокурори документують збитки для нав…
Next post Компанії Коломойського заробляють на державних автозаправках