Німеччина підтримуватиме Україну, але ракети Taurus не надасть – Шольц | новини України

Німецький канцлер розповів, що з початку повномасштабного вторгнення країна виділила на допомогу Україні понад 28 млрд. євро

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Німеччина підтримуватиме Україну, але ракети Taurus не надасть – Шольц
Олаф Шольц (Фото: EPA)

Німецький канцлер Олаф Шольц знову заявив, що країна не надасть Україні далекобійні ракети Taurus, запевнивши у підтримці “усі шляхи”. Про це він сказав під час прес-конференції із прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком.

На запитання журналіста щодо можливого надання далекобійних ракет Taurus Україні Шольц заявив, що його рішення залишається незмінним.

Він також підкреслив, що ФРН та Великобританія “стоять пліч-о-пліч з Україною” і надають найбільше допомоги серед усіх країн Європи.

“Ми підтримуватимемо Україну всіма шляхами, щоб вона могла протистояти російській агресії. Німеччина та Сполучене Королівство – це країни, які надають найбільше допомоги в Європі. І ми продовжуватимемо це робити. Ми будемо й надалі тісно співпрацювати, особливо у напрямі тренувань українських військових та зміцнювати базу оборонної промисловості України”, – сказав німецький канцлер.

Чиновник розповів, що з початку повномасштабного вторгнення Німеччина виділила на допомогу Україні понад 28 млрд. євро.

24 квітня повідомлялося, що члени німецької опозиційної фракції Християнсько-демократичний союз (ХДС) закликають прем'єра Британії Сунака натиснути на канцлера у питанні передачі Україні далекобійних крилатих ракет Taurus.

  • 24 січня 2024 року стало відомо, що Великобританія запропонувала Німеччині ідею кільцевого обміну – Берлін міг би експортувати країні Taurus, а Лондон передав би Україні вже використовувані у ЗСУ Storm Shadow.
  • Наступного дня міністр оборони ФРН Пісторіус заявив, що “нічого не знає” про ідею кільцевого обміну з Британією, і наголосив, що це вирішуватиме канцелярія Шольца, а не його відомство.
  • 29 березня Шольц у контексті відмови надати Taurus заявив, що важливим для нього залишається “не спричинити ескалацію” війни до зіткнення Росії та НАТО.

Читайте також: Зеленський: Шольц сказав – відсутність поставок Taurus пов'язана з ядерними загрозами Путіна

Previous post Правоохоронці ліквідували міжнародний шахрайський кол-центр в Одесі
Next post Мобілізація в Україні — Олег Лісогор розповів, як сходив до ТЦК