Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків, які підлягають мобілізації – міністр оборони | новини України

Міністр оборони Польщі заявив, що його країна готова повернути в Україну чоловіків віком від 18 до 60 років

Євген Мірошниченко Євген Мірошниченко

Редактор новин LIGA.net

У Міноборони Польщі заявили про готовність допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку
Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш (Фото – польське Міноборони)

Польща готова допомогти Україні повернути в країну чоловіків, які підлягають мобілізації. Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш в ефірі телеканалу Polsat News.

За словами Косиняк-Камиша, поляків “обурює”, коли вони бачать молодих українських чоловіків у кафе та постійно чують про те, скільки зусиль доводиться докладати, щоб допомогти Україні.

“Я не здивований, що українська влада зробить все, щоб забезпечити фронт новими солдатами, тому що потреби величезні. Є тисячі та тисячі солдатів, які там від початку війни”, – сказав він.

Глава Міноборони Польщі зазначив, що в його країні припускали, що вони також можуть допомогти українській стороні у тому, щоб військовозобов'язані повернулися до країни.

Відповідаючи на запитання, чи погодиться Польща про можливе прохання України щодо повернення тих громадян, яким не буде продовжено право на перебування у Польщі, Косиняк-Камиш заявив, що “все можливо”.

  • Із 23 квітня українським чоловікам за кордоном призупинили надання консульських послуг. Кулеба заявив, що це було зроблено за його дорученням і перебування чоловіків за кордоном не звільняє від обов'язків перед Батьківщиною.
  • Згодом у МЗС повідомили, що консульські послуги для українців за кордоном тимчасово обмежили, щоб погодити документацію із новим законом про мобілізацію.
  • 24 квітня Кабмін заборонив пересилання закордонного паспорта та паспорта громадянина України за межі держави для чоловіків віком від 18 до 60 років. Згодом у МЗС уточнили, що ухвала стосується лише документів, що оформлюються Державною міграційною службою, зокрема, держпідприємством “Документ”.

Читайте також: Куліба про консульські послуги: Неприпустимо, щоб одні сиділи в ресторанах, поки інші гинуть

Previous post “Евертон” сенсаційно завдав поразки “Ліверпулю” в АПЛ – Миколенко отримав моторошну травму (відео)
Next post Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку – міністр