Повітряні сили: Після знищення Ту-22М3 Росія знизила активність авіації у Чорному морі | новини України

Сили оборони знищили російський бомбардувальник 19 квітня

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Повітряні сили: Після знищення Ту-22М3 Росія знизила активність авіації у Чорному морі
Ворожий Ту-22М3 (Ілюстративне фото: ресурс окупантів)

Росія знизила активність своєї стратегічної авіації в акваторії Чорного моря після знищення Силами оборони бомбардувальника Ту-22М3. Про це в ефірі телеканалу Еспресо повідомив речник Повітряних сил Збройних Сил України Ілля Євлаш.

За його словами, у ворога ще є різні носії, і не можна говорити, що окупанти відмовляться від ракетних ударів по українській інфраструктурі.

“Але їм потрібно 10 разів переосмислити свої дії перед тим, як відправляти черговий літак до акваторії Чорного та Азовського морів”, – зазначив Євлаш.

Як сказав представник ВС, далося в знаки знищення радіолокаційних станцій, які наводили удари по Україні, а також літаків А-50, які виконували цю ж функцію.

“Тому зараз використання саме авіації з півдня України дещо поменшало за останній час. Зараз ми фіксуємо велику кількість безпілотників, це десятки одиниць, що працюють у різний період”, – сказав Євлаш.

Ці дрони, за його словами, намагаються виявляти українські станції протиповітряної оборони та переміщення військ для коригування вогню та завдання ударів.

  • 19 квітня 2024 року Головне управління розвідки у взаємодії з Повітряними силами ЗСУ знищило російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3.
  • Співбесідник ЛІГА.net у Силах безпеки та оборони розповів, що це вдалося зробити за допомогою використання зенітного ракетного комплексу далекого радіусу дії С-200.
  • Представник ГУР Юсов заявив, що для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 фактично неможливе.

Читайте також: “Били з відстані 308 км, тиждень був у засідці”. Буданов розкрив подробиці поразки Ту-22М3

Previous post Благополуччя, добробут чи достаток — як правильно сказати благополучие українською
Next post Прем’єр Іспанії тимчасово припиняє виконувати обов’язки