В Аризоні 18 прихильників Трампа звинуватили у спробах змінити результати виборів 2020-го | новини України

У тексті обвинувального акта йдеться про те, що співучасники планували запобігти законній передачі президентській владі

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

В Аризоні 18 прихильників Трампа звинуватили у спробах змінити результати виборів 2020-го
Дональд Трамп (Фото: JOHN MABANGLO/EPA)

Велике журі штату Арізона звинуватило 18 соратників 45 президента Америки Дональда Трампа у спробах зірвати президентські вибори 2020 року. Серед обвинувачених: колишній голова апарату Білого дому Марк Медуз, адвокати Руді Джуліані та Борис Епштейн. Про це повідомило видання Politico із посиланням на 58-сторінковий обвинувальний акт.

У обвинувальному висновку, який містить пункти про змову, шахрайство та підробку документів, Трамп описується як співучасник змови, якій не пред'явлено звинувачення.

Колегія присяжних засідателів, яка визначає обґрунтованість пред'явлення офіційних звинувачень Арізони, звинуватила Медоуза, Джуліані та інших союзників Трампа у втручанні у вибори 2020 року.

У тексті обвинувального акта йдеться про те, що співучасники планували запобігти законній передачі президентській владі, “щоб зберегти не обвинуваченого співучасника 1 на посаді проти волі виборців Арізони”.

Серед обвинувачених, зокрема:

→ адвокати Джон Істман, Дженна Елліс та Крістіна Бобб;
→ співробітник кампанії Трампа 2020 Майк Роман;
→ 11 республіканців, які видавали себе за виборців президента штату, незважаючи на незначну перемогу там Джо Байдена (колишня глава Республіканської партії Арізони Келлі Уорд, сенатори штату Джейк Хоффман та Ентоні Керн, а також член комітету RNC Арізони Тайлер Бойєр).

Спочатку повідомлялося, що розслідування генерального прокурора Арізони зосереджено переважно на фальшивих виборцях, але протягом останніх місяців стало зрозуміло, що воно було ширшим.

  • Прокурор Арізони – п'ятий прокурор, який висунув кримінальні звинувачення у зв'язку з розгалуженою спробою Трампа та його союзників вплинути на результати виборів 2020 року. Перед цим звинувачення висунули спеціальний прокурор Джек Сміт, прокуратури штатів Джорджія, Мічиган та Невада.
  • Елліс визнала себе винною у Джорджії та уникла тюремного терміну, тоді як Медоуз, Джуліані та Істман не визнали себе винними.

Читайте також: Суд розпочне слухання у кримінальній справі Трампа через фінансові махінації – The Hill

Previous post 792 доба війни: На фронті відбулося 104 боєзіткнення, відбито 90 атак
Next post За час окупації Криму правозахисники зафіксували 320 засуджених з політичних мотивів