Міноборони прокоментувало можливість вручення повісток за кордоном новини України

Дмитро Лазуткін заявив, що ТЦК та СП не можуть працювати за межами України

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Міноборони прокоментувало можливість вручення повісток за кордоном
Дмитро Лазуткін (Фото: Facebook)

Українські територіальні центри комплектування та соціальної підтримки за кордоном не працюватимуть, а вручення повісток чоловікам за кордоном “виглядає нереальним”. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

На питання про те, чи можливе вручення повісток українцям за кордоном, представник Міноборони заявив, що ТЦК та СП за межами України не можуть здійснювати своїх повноважень.

“Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Якщо заходити до якоїсь фантазійної ліги, то це виглядає досить нереально як мінімум”, – наголосив Лазуткін, коментуючи можливість вручення повісток українцям за кордоном.

За словами речника Міноборони, з 18 травня, коли закон про мобілізацію набуде чинності, у військовозобов'язаних буде 60 днів, щоб оновити свої облікові дані. В Україні це можна буде зробити трьома способами: через електронний кабінет, звернувшись до ТЦК та СП чи ЦНАПу. Для тих, хто за кордоном, оновити дані можна у консульських установах чи через електронний кабінет.

Також Лазуткін розповів, що електронний кабінет знаходиться на етапі опрацювання. Планується, що він почне працювати у червні.

  • 11 квітня 2024 року Верховна Рада схвалила загалом законопроект про мобілізацію, проте парламентарі вилучили з документа норму, яка передбачала б демобілізацію військовослужбовців після 36 місяців служби.
  • 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон.
  • Зеленський заявив, що закон про мобілізацію посилить контроль над ухилистами та допоможе військовому керівництву.
  • 24 квітня Міноборони опублікувало повний перелік змін до закону про мобілізацію.

Читайте також: Міноборони: Оцифровані дані про потенційних призовників у всіх 24 областях та Києві

Previous post Війна в Україні: КМДА уперше оголосила тендер на закупівлю дронів армії – LB.ua
Next post Усик Ф’юрі — MEGOGO став ексклюзивним транслятором поєдинку на території України.