ЗСУ відвели танки Abrams з лінії фронту через загрозу російських дронів – Associated Press | новини України

ЗСУ відвели танки Abrams з лінії фронту через загрозу російських дронів - Associated Press
Танки Abrams (Фото: Армія США)

Україна тимчасово забрала американські танки Abrams із лінії фронту через те, що російські безпілотники ускладнили їхню роботу на полі бою. Про це повідомило видання Associated Press з посиланням на двох неназваних співрозмовників у військовому керівництві США та на заступника голови Об'єднаного комітету начальників штабів адмірала Крістофера Грейді.

Видання нагадує, що у січні 2023 року Вашингтон погодився надати Україні 31 танк M1 Abrams після багатомісячної кампанії Києва, який стверджував, що танки життєво важливі для прориву лінії оборони росіян. Восени того ж року офіційні особи підтвердили, що танки прибули до України.

Але з того часу ситуація на полі бою змінилася, зокрема, завдяки використанню російських розвідувальних та ударних безпілотників. Це ускладнило захист танків, коли їх швидко виявляють та переслідують, щоб вразити. За даними Associated Press, п'ять танків вже втрачено внаслідок російських ударів.

“Поширення безпілотників на українському полі бою означає, що немає відкритої території, якою можна просто проїхати, не боячись бути поміченим”, – заявив один із співрозмовників видання.

Танки перемістили з лінії фронту, і Вашингтон працюватиме з Києвом, щоб змінити тактику їхнього застосування, заявили заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів адмірал Крістофер Грейді та ще один співрозмовник видання.

“Спосіб ними користуватися є. Ми працюватимемо з нашими українськими партнерами та іншими партнерами на місцях, щоб допомогти їм продумати, як вони можуть використовувати танки в цих нових умовах, коли все можна побачити миттєво”, – наголосив Грейді.

Читайте також: США готують найбільший пакет для ЗСУ на $6 млрд, але зброя прибуде не скоро – Politico

Previous post Путін відвідає Китай у травні, – AP
Next post Росія спробує захопити якнайбільше територій до прибуття допомоги США – ISW