Вбивство поліцейського. Викрито двох чоловіків, які допомагали підозрюваним переховуватися | новини України

Вбивство поліцейського.  Викрито двох чоловіків, які допомагали підозрюваним переховуватися
Фото: Одеська спеціалізована прокуратура

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили двох військових, які допомагали ховатися підозрюваним у розстрілі поліцейських у Вінницькій області. Про це повідомила прес-служба ДБР.

За даними слідства, 20 квітня нападники вирішили втекти за кордон та звернулися за допомогою до знайомих військовослужбовців. Один із них також самовільно залишив військову частину на Одещині.

Незважаючи на те, що вже було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти вирішили допомогти їм. Зокрема, один із чоловіків передав авто для втечі за кордон, а інший передав нападникам закордонні паспорти та телефон.

24 квітня ГБР затримало одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину.

Одному з чоловіків оголошено про підозру у приховуванні злочину. Другому військовослужбовцю інкримінують самовільний відхід із військової частини або місця служби.

У ГБР зазначили, що правоохоронці провели обшуки за адресами фігурантів справи та інших осіб, які допомагали нападникам втекти за кордон та надавали першу медичну допомогу. Було вилучено телефони, за допомогою яких підозрювані тримали зв'язок із нападниками.

  • У ніч проти 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області пострілом з пістолета було вбито співробітника поліції. Ще один отримав поранення. Загиблим виявився 20-річний патрульний Максим Зарецький.
  • Увечері 20 квітня на Вінниччині було знайдено авто підозрюваних, на місці також виявлено боєприпаси.
  • У мережі спочатку поширювалася інформація про ймовірну приналежність до 28 ОМБр двох чоловіків, які вбили поліцейського на Вінниччині, але у бригаді спростували це. Пізніше Сухопутні війська підтвердили, що на найпоширеніших кадрах їх військові, але бригаду не уточнили.
  • 21 квітня двох військових затримали, а 22 квітня їм повідомили про підозру у вбивстві та замах на життя поліцейських. ГБР також розслідує факт дезертирства.
  • 22 квітня обох військових заарештували без права на заставу.

Читайте також: Вбивство патрульного у Вінницькій області. Поліція показала, як затримувала підозрюваних – відео

Previous post ​На Львівщині лікарі заробляли на встановленні фіктивної інвалідності
Next post Зношуються шини в авто швидко – потрібно перевірити 5 елементів авто, щоб це попередити