Екс-міністр оборони Британії: Шольц має вирішити – хоче, щоб Україна перемогла чи ні | новини України

24 квітня німецький канцлер Шольц повторив, що виступає проти надання ракет Taurus

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Екс-міністр оборони Британії: Шольц має вирішити – хоче, щоб Україна перемогла чи ні
Бен Воллес (Фото: EPA)

Колишній міністр оборони Великобританії Бен Воллес закликав Німеччину відправити Україні крилаті ракети Taurus. Він вважає, що німецький канцлер Олаф Шольц має вирішити, чи хоче він, щоб Україна виграла війну, чи ні. Його слова цитує Zeit.

За словами Уоллеса, він розуміє побоювання щодо ескалації напруженості, але вони є безпідставними. Він наголосив, що “червоні лінії Росії – це як крейда, стерта з дошки”.

Уоллес підкреслив, що замість виключення постачання Taurus, Шольцу краще назвати умови, які можуть виправдати постачання ракет.

“Краще, ніж сказати “ні, я не буду їх постачати”, сказати “ми постійно стежимо за ситуацією, і якщо Росія продовжить, ми переглянемо її”, – сказав Уоллес.

За словами колишнього міністра, Шольц не розуміє, що російському диктатору Володимиру Путіну допоможе, якщо він виглядатиме нерішучим, коливатиметься при ухваленні певних рішень або створювати враження, що не на одній хвилі зі своїми союзниками.

Екс-міністр заявив, що західні прихильники України накладають на себе обмеження, які не є логічними і навіть не зрозумілими росіянам. Він заявив, що Шольц також був неправий, коли натякнув, що британські та французькі солдати перебувають на території України для програмування крилатих ракет.

“Немає жодної необхідності в тому, щоб британські та французькі солдати сиділи в Україні та програмували крилаті ракети”, – сказав він.

  • Канцлер Німеччини разом із більшістю німецьких законодавців неодноразово відмовлялися надіслати Україні систему озброєння далекого радіусу дії Taurus, стверджуючи, що це призведе до прямого конфлікту Німеччини з Росією.
  • 24 квітня на прес-конференції разом із прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком Шольц повторив, що виступає проти надання ракет Taurus.

Читайте також: Taurus для України: у США сподіваються змінити думки Шольця про постачання ракет – DW

Previous post ???? СБУ затримала коригувальників, які наводили російські КАБи на позиції ЗСУ під …
Next post Законодавство України не має інструментів для примусового повернення чоловіків з-за кордону – Фріс