У Польщі обіцяють продовжити захист біженців – включаючи тих, хто не матиме паспортів | новини України

25 квітня міністр оборони Польщі Косиняк-Камиш заявив, що військовозобов'язаним чоловікам з України можуть не продовжити право на перебування

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

У Польщі обіцяють продовжити захист біженців - включаючи тих, хто не матиме паспортів
Марцин Кервінський (Фото: EPA)

Глава Міністерства внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський заявив, що країна продовжить захист для українських біженців, який поки що діє до 30 червня. Ті, хто не має паспортів, підлягатимуть тимчасовому захисту. Про це він заявив в ефірі TVN24.

Кервінський наголосив, що Польща “знайде спосіб, щоб вирішити цю проблему, – треба діяти мудро та раціонально”.

“Усі речі, які стосуються українців у Польщі, прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня. Ті, хто не матиме паспортів, підлягатимуть тимчасовому захисту”, – заявив він.

Міністр також наголосив, що Польща охоронятиме їхні права і нікому не передасть їх приватних даних, зокрема Україні.

25 квітня міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що військовозобов'язаним чоловікам з України можуть не продовжити право на перебування у Польщі. За його словами, українські громадяни не виконують своїх обов'язків перед своєю державою.

Також міністр заявив про готовність Польщі допомогти Україні у надсиланні цих громадян, якщо їм не буде продовжено право на перебування в країні.

  • Із 23 квітня українським чоловікам за кордоном призупинили надання консульських послуг. Кулеба заявив, що це було зроблено на його доручення і що перебування чоловіків за кордоном не звільняє від обов'язків.
  • Згодом у МЗС повідомили, що консульські послуги для українців за кордоном тимчасово обмежили, щоб погодити документацію із новим законом про мобілізацію.
  • 24 квітня Кабмін заборонив пересилання закордонного паспорта та паспорта громадянина України за межі держави для чоловіків віком від 18 до 60 років. Згодом у МЗС уточнили, що ухвала стосується лише документів, що оформлюються Державною міграційною службою, зокрема держпідприємством “Документ”.

Читайте також: Куліба про консульські послуги: Неприпустимо, щоб одні сиділи в ресторанах, поки інші гинуть

Previous post ???? ✅ За матеріалами детективів БЕБ судитимуть колишнього виконувача обов’язків п…
Next post Ярмоленко: Якщо ще десь втратимо очки, про чемпіонство можна забути