Куліба про повернення військовозобов'язаних до України: Йдеться про справедливість | новини України

З 23 квітня українським чоловікам за кордоном призупинили надання консульських послуг

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Куліба про повернення військовозобов'язаних в Україну: Говориться про справедливість
Дмитро Кулеба (Фото: EPA)

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що повернення військовозобов'язаних з-за кордону буде справедливим стосовно чоловіків, які перебувають на території України. Про це він повідомив під час спільної прес-конференції з латвійським колегою Байбою Браже.

Глава української дипломатії зазначив, що всі чоловіки призовного віку, які залишили державу після початку повномасштабного вторгнення РФ, отримували правові статуси, а також соцвиплати, тому що вони є громадянами України.

Кулеба наголосив, що його завданням, як дипломата, є захист українців за кордоном, і він робитиме це, “але йдеться про справедливість”.

“Справедливість у відносинах між українськими чоловіками за кордоном та українськими чоловіками в Україні. І справедливість у відносинах між державою Україна та громадянином України”, – додав міністр.

23 квітня уряд оприлюднив правила, згідно з якими паспорти чоловікам призовного віку можуть оформлятися лише всередині держави, а не в іноземних дипломатичних установах, тому чоловіки віком від 18 до 60 років, які мешкають за кордоном, не зможуть отримати нові паспорти або продовжити термін дії документа.

  • У МЗС повідомили, що консульські послуги для українців за кордоном тимчасово обмежили, щоб узгодити документацію із новим законом про мобілізацію.
  • 24 квітня Кабмін заборонив пересилання закордонного паспорта та паспорта громадянина України за межі держави для чоловіків віком від 18 до 60 років. Згодом у МЗС уточнили, що ухвала стосується лише документів, що оформлюються Державною міграційною службою, зокрема держпідприємством “Документ”.
  • 26 квітня глава МВС Польщі Марцін Кервінський заявив, що країна продовжить захист для українських біженців, який поки що діє до 30 червня. Ті, хто не має паспортів, підлягатимуть тимчасовому захисту.

Читайте також: Куліба про консульські послуги: Неприпустимо, щоб одні сиділи в ресторанах, поки інші гинуть

Previous post ???? СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати кримінал…
Next post Збірна України з хокею їде на чемпіонат світу у Вільнюс за перемогою