У Києві евакуювали дві лікарні через заяви про можливий російський удар | новини України

Місто вже звернулося до Служби безпеки України та Міністерства охорони здоров'я за допомогою

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

У Києві евакуювали дві лікарні через заяви про можливий російський удар
Київ (Фото: EPA)

У Києві терміново розпочали евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, що розташована на вулиці Богатирській, через російську провокацію про удар по цих медичних закладах, адже в них нібито перебувають військові. Про це повідомили у КМДА.

У мерії зазначили, що це відбувається через те, що в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсовано удар ворога по цих медичних закладах.

“Це абсолютна брехня та провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці”, – зазначили у КМДА.

Щоб убезпечити хворих дітей, їхніх батьків та медичний персонал, влада столиці зараз робить усе можливе, щоб перевезти пацієнтів та медиків до інших медзакладів столиці.

“Місто звернулося до СБУ, Міністерства охорони здоров'я за допомогою та поінформувало про заходи, які вживає для збереження життя та здоров'я пацієнтів та персоналу лікарень”, – зазначили у мерії.

  • Вранці 21 березня сили протиповітряної оборони збили близько 30 цілей, якими Росія атакувала Київ. Тоді постраждали 12 людей.
  • Співбесідник ЛІГА.net тоді наголосив, що метою російської ракетної атаки на Київ вранці 21 березня були об'єкти Головного управління розвідки Міноборони.
  • 25 березня командувач Повітряних сил повідомив про те, що під час ранкового ракетного удару Росія запустила по Києву дві балістичні цілі.
  • Тоді, за даними Мінкульту, повністю було зруйновано спортивну залу, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєві ушкодження отримали приміщення кафедр та аудиторії закладу.
  • Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що кількість постраждалих зросла до семи, серед них – неповнолітня. Двох із них госпіталізували, решті – надали допомогу на місці.

Дивіться також: Як зараз виглядає місце ракетної атаки росіян у Печерському районі Києва – фото LIGA.net

Previous post Чорнобильська катастрофа 2024 – на річницю аварії вийшов новий трейлер STALKER 2, дивитись
Next post Осер ЦСКА — Гі Ру звинуватив клуб із Росії у підкупі арбітрів — реакція Валерія Газзаєва