Зеленський звільнив командувача Силами підтримки за півтора місяця після призначення | новини України

Бригадний генерал Олександр Яковець тепер обійматиме посаду голови адміністрації Держспецслужби транспорту

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Зеленський звільнив призначеного у березні командувача Силами підтримки, дав нову посаду
Олександр Яковець (Фото – АрміяInform)

Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Яківця з посади командувача Силами підтримки ЗСУ та призначив його головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту. Відповідні укази опубліковано на сайті Офісу президента.

Указом від 26 квітня Зеленський звільнив Яківця із Сил підтримки – менш як через два місяці після призначення. Командувачем Яковець став лише 4 березня.

Іншим указом Зеленський призначив Яківця головою адміністрації Держспецслужби транспорту. Цю посаду обіймав Богдан Бондарб, указом від 26 квітня його було звільнено.

Яківець із 2009 по 2018 рік був командиром 91 окремого полку оперативного забезпечення.

Під час війни на сході Яковець виконував чимало бойових завдань щодо влаштування мінно-вибухових загороджень першого рубежу оборони. Під його керівництвом проводилися операції з розмінування місцевості та фортифікаційного обладнання другого рубежу оборони на Донеччині. Він керував створенням керованих вузлів загороджень, ці завдання проводилися під постійним обстрілом російських сил.

У 2018-2020 роках Яковець був начальником управління логістики, заступником начальника штабу оперативного командування “Схід”, а з 19 лютого 2020 року обіймав посаду начальника управління інженерних військ командування Сил підтримки ЗСУ.

ДОВІДКА. Державна спеціальна служба транспорту – спеціалізоване військове формування, яке займається відновленням військової та цивільної інфраструктури (наприклад, мостів). Її попередник – Залізничні війська ЗСУ, що перейшли у 2004 році у підпорядкування Мінтранспорту як Державна спеціальна служба транспорту. У 2017 році її було повернуто до структури Міністерства оборони.

  • 23 квітня Кабмін звільнив Віталія Половенка, який був заступником міністра оборони Умерова з грудня 2023 року.

Читайте також: ДТП у Карпатах: четверо загиблих, серед них – один із керівників Держспецтрансслужби

Previous post ???? Злочини проти довкілля – злочини проти майбутнього ????Завдяки проактивній пози…
Next post Перереєстрація авто в Україні набула популярності – як переписати машину на дружину