Дуда: Провокації з ракетами РФ у повітряному просторі Польщі загрожують масштабною війною | новини України

Президент Польщі констатував, що сили НАТО не намагалися перехопити російські ракети

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Дуда: Провокації з ракетами РФ у повітряному просторі Польщі загрожують масштабною війною
Анджей Дуда (Фото: Валентина Поліщук/LIGA.net)

Прольоти російських ракет у повітряному просторі Польщі – провокації, які можуть призвести до більш масштабної війни. Про це в інтерв'ю The Wall Street Journal повідомив президент країни Анджей Дуда.

За словами президента Польщі, з 2022 року кілька російських ракет, випущених Україною, перетнули повітряний простір Польщі. Дуда вважає, що такі дії є провокаційною демонстрацією сили Москви і загрожують масштабнішою війною. Останній інцидент стався 24 березня, коли російська крилата ракета увійшла до повітряного простору Польщі на 39 секунд.

“У нас немає жодних сумнівів, що це російські провокації, коли ракета входить до нашого повітряного простору, потім вона розвертається і летить в Україну”, – сказав Дуда.

Польський президент зазначив, що сили НАТО не намагалися перехопити ракети, але він стурбований тим, що вони можуть вдарити територією Польщі, зруйнувати інфраструктуру або призвести до людських втрат.

“Це найнебезпечніша ситуація, яку ми можемо собі уявити сьогодні. Це ситуація, в якій ми можемо сказати, що Росія розпочала війну”, – наголосив він.

Дуда зазначив, що збивання ракети над повітряним простором Польщі може призвести до жертв від уламків. Також члени НАТО побоюються збивати російські ракети над Україною, оскільки, на їхню думку, це означатиме пряме втручання Альянсу у війну.

  • 24 березня Польща підняла власну авіацію через ракетні обстріли РФ території України, після чого одна мета перетнула польський повітряний простір.
  • У Польщі підтвердили, що ракета була російською, тому країна попросила РФ пояснити, чому ракета перетнула повітряний простір їхньої країни.
  • Польські військові розповіли, чому не стали збивати російську мету. На їхню думку, це “було ризиковано”.
  • 25 березня глава польського МЗС Сікорський заявив, що говоритиме з генсеком НАТО Столтенбергом про цей інцидент.

Читайте також: Російський посол тимчасово виїхав із Польщі після інциденту з ракетою

Previous post ???????? ???? Кіберполіція нагадує: отримуйте інформацію з офіційних джерел Інтернет-п…
Next post Збірна України на ЧС 2024 з хокею — розклад, результати, відеоогляди, таблиця