Канада дасть більше грошей на боєприпаси для ЗСУ та профінансує виробництво дронів | новини України

Канада виділяє $2,1 млн на виробництво безпілотників українським оборонним комплексом, а також розширює свій внесок у чеську ініціативу

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Канада дасть більше грошей на боєприпаси для ЗСУ та профінансує виробництво дронів
Білл Блер (Фото – EPA)

Канада профінансує додаткові постачання боєприпасів для України та виробництво дронів. Про це під час 21-го засідання у форматі “Рамштайн” оголосив міністр оборони країни Білл Блер, повідомляє прес-служба відомства.

Блер повідомив, що Канада виділяє 3 млн. канадських доларів ($2,1 млн.) на виробництво безпілотників українським оборонним комплексом. У канадському оборонному відомстві зазначили, що це перший випадок, коли країна робить прямий внесок у виробництво військових безпілотників в Україні, і ця пожертва буде зроблена у співпраці з Великобританією.

Блер також підтвердив, що Канада робить додатковий внесок у розмірі близько 13 млн канадських доларів ($9,5 млн) в ініціативу Чехії із закупівлі та доставки боєприпасів великого калібру для України.

Минулого місяця Канада вже оголошувала про внесок у цю ініціативу – наразі загальна сума від країни становить понад $38,7 млн.

Також Канада вирішила збільшити кількість дронів SkyRanger для України. ЗСУ отримають 900 безпілотників – це на 100 більше, ніж планувалося раніше.

  • На засіданні “Рамштайн-21” США оголосили пакет військової допомоги для України на $6 млрд, але йдеться про довгострокову допомогу, а не про постачання наявних запасів. Пакет включатиме артилерійські боєприпаси, антидронову зброю, ракети класу “повітря-земля” для винищувачів та ракети для систем ППО.
  • Протягом поточного тижня США вже почнуть відправляти Україні зброю з пакета на $1 млрд, про яку Пентагон оголосив 25 квітня.

Читайте також: “Рамштайн-21”. Зеленський перерахував союзникам три основні потреби України на полі бою

Previous post Мирний договір між Україною та РФ, досягти на початку 2022 року: ЗМІ опублікували деталі
Next post Єнс Столтенберг висловився про шпигунів Росії в НАТО — як це вплине на допомогу Україні