Шість головних новин України та світу на 22:00 26 квітня | новини України

Голова Броварської РДА Майбоженко влаштував п'яну ДТП, США оголосили на “Рамштайні-21” про пакет для ЗСУ на $6 млрд, міністр Сольський вийшов під заставу

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Шість головних новин України та світу на 22:00 26 квітня
Фото – Нацполіція

1. Глава Броварської адміністрації п'яним в'їхав у людей, його звільнять – відео. Голова Броварської районної державної адміністрації Володимир Майбоженко вчинив ДТП у нетверезому стані. Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що Майбоженка буде звільнено (докладніше).

2. США оголосили про новий пакет допомоги для України на $6 млрд. Сполучені Штати нададуть довгострокову допомогу для України на $6 млрд. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками 21-го засідання у форматі “Рамштайн” (докладніше).

3. Міністр агрополітики Сольський вийшов під заставу. За міністра агрополітики Миколу Сольського внесли заставу понад 75 млн. грн., повідомив його адвокат Кульчицький. Сольського відправили під варту до 24 червня 2024 року (детальніше).

4. У Польщі обіцяють продовжити захист біженців – включаючи тих, хто не матиме паспортів. Глава Міністерства внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський заявив, що країна продовжить захист для українських біженців, який зараз діє до 30 червня. Ті, хто без паспортів, підлягатимуть тимчасовому захисту (докладніше).

5. У Києві евакуювали дві лікарні через заяви про можливий російський удар. У Києві терміново розпочали евакуацію двох лікарень через інформацію про нібито плани РФ вдарити по цих медичних закладах. Йдеться про лікарні на вулиці Богатирській, одна з них дитяча (докладніше).

6. ЗСУ відвели танки Abrams з лінії фронту через загрозу російських дронів – Associated Press. Україна тимчасово забрала американські танки Abrams із лінії фронту через те, що російські безпілотники ускладнили їхню роботу на полі бою. Про це повідомило видання Associated Press з посиланням на двох неназваних співрозмовників у військовому керівництві США та на заступника голови Об'єднаного комітету начальників штабів адмірала Крістофера Грейді (докладніше).

Читайте також тексти дня:

Бурячок, Домкрат чи Горець. Як вибрати крутий позивний для військового

Змова касових апаратів. Розробники ПРРО скаржаться на саботаж реформи фіскалізації

Previous post Головне за п’ятницю, 26 квітня: авіаудари по Сумах, знищення ворожого гелікоптера Ка-32 в Москві, засідання “Рамштайну”
Next post у Міносвіти хочуть провести консультації з Україною щодо студентів-українців